Dezbatere aprinsă în PMAN despre naționalism

1,639
DISTRIBUIE

Trecând pe lângă familia de refugiați din Ucraina, acest cetățean s-a arătat deranjat de limba rusă vorbită de noi cu ei și a ținut să ne facă o lecție despre patriotism, nație curată și ne-a mărturisit că vrea să fie nazist! Acesta a adus nenumărate ofense minorității ruse din Republica Moldova, fapt pentru care rugăm pe această cale organele competente să se autosesizeze pe marginea acestui caz și să-l penalizeze conform Legii.

5 COMENTARII

 1. n-am fost eu acolo, ca era sa vb altfel, mai exemplificat, si argumentat, ca aoidoma rusolingvii plecau de acolo in lacrimi de rusine..

  hai, care doreste sa polemizeze pe aceasta tema, va astept cu drag pe skype (sergiu.ene) sau facebook: Enachi Sergiu!

 2. In acest caz foarte special criticarea cuiva care discuta cu familia respectiva in limba ei sau intr-o limba pe care acea familie o intelege nu are sens.

  In schimb faptul ca nici pana acum politicienilor maldafani nu li se pretinde sa vorbeasca si in limba majoritatii este un lucru dezolant, care tine de stima de sine scazuta a populatiei RM.
  Stiu ca multi nu vor fi de acord cu mine daca dau exemplul american: in tribunale exista traducatori de spaniola, de chineza, de vietnameza, coreeana, etc, mai ales in California. dar prioritatea limbii engleze nu este pusa in discutie nici macar la Miami, unde majoritatea este hispanica.

  Multe filme americane sunt dublate in spaniola; exista si scoli elementare bilingve, dar nu exista licee sau universitati decat in limba engleza.

  Unde mai pui la socoteala ca engleza nici macar nu a fost declarata in SUA drept “limba de stat”! Da, SUA nu au limba oficiala!

  Cum e cazul “linghii de stat” din RM!

  In cazul specific al Basarabiei, se pare ca lumea inca nu si-a dat seama ca omenirea a intrat intr-o alta faza, in care atat limba romana cat si limba rusa sunt limbi locale, in timp ce engleza este unica limba internationala pe glob.

  Asa ca nu se poate accepta faptul ca limba rusa ar fi singura limba “omeneasca”.

 3. Măi Gherghiţă măi!!!, ţie îţi pare că fimezi ceva important? Chiar crezi asta? Mai ai să pui pe inernet toţi proştii şi să te dai deştept pe seama lor? … tu şi cu cucoanele celea 2-uă ale tale ….De ăştia îi plină ţara, din 3 în 3 oameni dai peste astfel de exemplare, care habar n-au cum îi cheamă, plus că e mai şi servit…… halal aşa reporter , halal aşa preşedinde a hyde parck-ului!!!! Apropo, despre havuzul unde probabil te freci tu cu mândrele celea ale tale noaptea,(proaste, de dau în gropi, mai şi urâââte frate… cu crengi nu aşa) tu crezi că dacă te afli în spaţiu public nu trebuie să te comporţi ca un om civilizat ?( hai şi-om zbiera, ne-om face treburile fiziologice pin havuzul ăla), că doar suntem intr-un spaţiu public, se poate de făcut absolut tot ce vrem. Ia spune în caz că aluneci şi strici cu capul ceva prin havuzul ăla, cine va răspunde …? eu zic că paznicul, tu ce zici….? Ştii ce mi s-a părut grav în toată povestea asta, că ai tupeul să pui porcăriile filmate de tine dândule ca vi s-au încălcat drepturile. Părerea mea este că mai ai să papi măligă încă mult şi bine înainte.
  Da, ca la urma să-ţi dau in sfat—- nu mai repeta ca papagalul vorba d-lui O. Brega genu “harasho” şi altele, că doar eşti băiat mare şi pretinzi a fi deştept, aşa că nu încerca să pari altcineva şi învaţă să ai vocabularul tău :))))))))

 4. Sergiule, ”mumosul” mamii)) Nu erai acolo să știi ce făceam cu fetele, probabil ești invidios bădăranule, nu-mi ești frate. Nu-mi vorbi de cultură incultule și alege-ți cuvintele.

 5. uai needucatule
  esti un needucat fara nici un an de acasa numai vb de 7.
  Cauti drepturi dar singur nu-ti indeplinesti obligatiunile.
  mars si te educa

SCRIE UN MESAJ