Premieră în RM! Vinovați de discurs de ură

3,756
DISTRIBUIE

La 23 noiembrie 2011, judecătorul Gorun de la Judecătoria Rîșcani, mun. Chișinău a dispus ca SRL și AO Privesc.eu să-i plătească despăgubiri lui Oleg Brega pentru discursul de ură admis la adresa lui pe chatul sitului, la una dintre transmisiunile în direct, în februarie 2011. Ambele persoane juridice care răspund pentru conținutul acelui sit vor trebui să plătească cîte 2600 MDL, în total 5200 de lei despăgubiri morale și taxa de stat pentru judecată.
Hotărîrea poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 20 de zile.

18 COMENTARII

 1. hai cai bun…. idiotismul in moldova nu are limite, cu asa hotariri incet cu incet ne transformam intr+un stat totalitar… de azi inainte sa ne temem sa gindimn liber, aceasta ni se impune…
  Brega nu te bucura tare ca mai este curtea de apel, acolo oamenii is mai intregi oleaca la minte, sper ca o sa scoata o hotarire normala…

  eu dupa cite am inteles, de abia a fost pronuntat dispozitivul hotaririi, da avocata asta a ta spune ca decizia este bine argumentata si intemeiata… ce a patit fata ? sau asta ea pentru camera asa aiureste ?

 2. mai pe scurt, tov.brega, vas apucat de ;pidarasit Moldova;.si cum vad iubiti sa faceti bani :nasharu:.

 3. asa destepti alde tine care apara persoane cu inclinari psihice perverse.

 4. […] Am reușit să demonstrez că Privesc.eu este responsabil de discursul de ură și incitare la discriminarea persoanelor cu orientare homosexuală cînd nu moderează char room-ul pe care îl deschide ca platformă pentru comentarii și opinii. Pe curajTV gasiți interviul dat imediat după proces și dispoziția hotărîrii citită de judecător http://curaj.tv/local/chisinau/premiera-vinovati-de-discurs-de-ura. […]

 5. Sa traiaska …..! miine-poimiine deam …. cu Brega in frunte!
  ————————————————————————————————
  mesaj moderat.

 6. @robin hud, cum altfel, civilizat de coborit prostii cu picioare pe pamint, de mai taiat elanul bravadei false?

 7. Esti prost blega cand incalci dreptul la exprimare a altor persoane. De fapt tu nici nu lupti pentru a apara dreptul la exprimare tu faci circ pentru a castiga banuti in istanta. 😀 Fuck of

 8. Libertatea de exprimare este constituita din doua componente obligatorii – 1. dreptul la exprimare si 2. responsabilitatea pentru exprimare. Ori siteurile care aduna guzgani anonimi (care se ascund dupa anonimat pentru a scapa de resonsabilitate) ar trebui trimise la groapa de gunoi, pentru ca educa lichele anonime si hoti marunti. In esenta este o decizie judecatoreasca corecta si (ah, de cind asteptata!) poate va incepe sa puna la punct prostia adunata pe net, care discrediteaza insasi ideea exprimarii lebere.

 9. Decizie corecta ! Cei care ofera loc pentru expunere (chat) sunt obligati sa monitorizeze acest loc si sa blocheze / lichideze mesajele cu injurii si incitare la ura, cuvine obscene etc. Daca nu sunt in stare sa-si monitorizeze “creatura”, atunci nu au decit sa o inchida ! Nu conteaza cine sta “in spatele mesajului”. Daca pe chat sunt comentarii cu continut ne-permis de catre proprietarii site-ului, acestea trebuies sterse de catre moderator. Daca nu – proprietarii site-ului vor trebui sa-si asume consecintele!

 10. P.S. Am asultat bilbielile (cred ca proprietarului site-ului) la o emisiune TV despre ca judecatorul nu cunoaste tehnologiile IT si a gresit, etc. Fratilor, nu va ascundeti dupa tehnologii si nu mai spuneti MAREA PROSTIE ca ciaturile nu pot fi moderate, nu e posibil tehnic. E asemeni a lua o masina de Formula1 si ai-o da unui pustan din Chisinau care are permis de conducere cumparat, dar sa conduca nu stie si-i permiti sa mearga cu 300 la ora prin oras. Ori e acelasi lucru cu ala (Breiwik) care datorita tehnologiilor (are arma, adica tehnologie) a omorit o multime de oameni nevinovati si fara aparare. Nu pot – nu face, adica inchide naibii chiatul ala, pentru ca de fapt tu cresti niste monstri anonimi care, pana la urma, tot pe tine o sa te sfisie. Sunt sigur ca se vor gasi persoane care vor crea chaturi (nu controlabile) dar care cel putin vor respecta legea si vor impune o anume responsabilitate guzganilor anonimi.

 11. Nu-i inteleg pe cei ce se bucura. Care-i motivul bucuriei? Oare faptul ca pederastia, dereglare psihica, sa fie declarata normalitate? La ce bun?
  Sper ca in urma acestei hotariri dubioase sa se trezeasca mai multe persoane si se vor opune adoptarii legii nediscriminare, promovata atit de inversunat de Filat. Se pare ca si el (nu numai) nu mai desluseste difirenta intre normalitate si dereglare.

SCRIE UN MESAJ