CEDO pedepsește aceste abuzuri

2,109
DISTRIBUIE

[30 aprilie 2008] Se întâmpla acum patru ani, în plin centrul Chișinăului

La 50 de ani de la fondarea TVM, Oleg Brega şi alţi membri ai Hyde Park au vrut să le spun celor care se adunau la un concert festiv că acel post n-a fost decît instrument de manipulare şi propagandă, plătit din bani publici, însă poliţia a intervenit abuziv şi au fost închişi patru dintre manifestanţi și ținuți la poliție timp de 20 de ore în condiţii batjocoritoare, inumane şi degradante la CPs Buiucani.

Ulterior, pentru aceeași acțiune, Oleg Brega a fost penalizat cu trei zile de pușcărie, iar reporterul care a filmat acțiunea de protest s-a ales cu o amendă usturătoare.
Azi CEDO a pedepsit guvernul și l-a obligat să plătească mii de Euro despăgubiri

2 COMENTARII

  1. Da oameni buni, mii de euro din bugetu statului !!! Din banii mei, ai vostri si ai tuturor !!!! Sa stiti cu totii din acui bani se intretin bregii … Voi credeti ca ei protesteaza mereu, din placere sau din alte motive ?/ nu motivul e unul singur ( poate-poate cineva a spune sau a face ceva gresit, ca ei sa aiba pirghiii pentru ai da in judecata ) pentru a mai cistiga nishte sute si mii de euro !!! Asta e realitatea !!!!!

SCRIE UN MESAJ