Împotriva sistemului


Craiova. Orașul în care mai toată presa este îngenuncheată de sistem. Nimic nou în asta. Sistemul în care trăim ne cere să ne umilim ca să rezistăm cât de cât.

Totuși, noi ne facem meseria după manual dorind să vă prezentăm un caz, nu de corupție ci mai degrabă de indiferență și delăsare.

Iată povestea:
Primăria Craiova, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi o asociație s-au bătut cu pumnul în piept acum mai bine de două luni că vor dona cărți pentru comunitățile românești din Valea Timocului… Foarte frumos. Culmea e că aceste cărți nu au ajuns nici până astăzi acolo și după câte veți vedea în cele ce urmează nici nu credem că vor ajunge.

Mai mult, destinația exactă nu se cunoaște, fiecare partener al acestui triumvirat încropit sub semnul intereselor indicând o altă dată și locație pentru aceste cărți.

Prima locație Primăria. Cum era de așteptat nu primim niciun răspuns care să poată fi dat pe post. Nimeni nu știe nimic. Liniște totală.

Ne luăm inima în dinți și îl sunăm din nou pe directorul Asociaţiei pentru Turism Rural, Ecologic şi Cultural Oltenia, unul dintre partenerii campaniei. Vă reamintim că l-am sunat săptămânal, dar am fost duși cu vorba dulce oltenească.

A doua zi : Pauză… De ce oare ?

Îl mai sunăm odată. Poate avem noroc.

Mergem la inspectorat : Aici o găsim pe doamna Diana Brătucu, care ne laudă campania cu pricina de parcă ar fi fost un succes olimpic.

Dar haide să vedeți și dumneavoastră în premieră, ce răspunsuri primesc jurnaliști : oficiale și neoficiale. Răspunsurile doamnei inspector sunt mai contradictorii decât citatele din Biblie.

Următorul pas : încercăm să găsim un donator… de cărți. Găsim imediat donatorul în persoana lui Laurențiu Cordoș, reprezentantul unei asociați socotite controversate și anume NOUA DREAPTĂ. Vă reamintim că este singurul ong care a donat cărți… Foarte controversat, nu-i așa?! Pericol social chiar…

Ținem morțiș să filmăm cărțile. Aflăm că 4000 și ceva de exemplare sunt la școala 30 din cartierul Craiovița Nouă. Culmea, majoritatea cărților donate erau manuale de matematică, fizică și chimie. Frumoasă bibliotecă pentru românașii din Bulgaria. Chiar tare!

Concluzia e simplă. Avem de-a face cu o campanie făcută heirupistic, după ureche. Credeți că interesează pe cineva soarta românilor timoceni?! E clar ca lumina zilei că totul se face sub îndemn și când BOSSUL care ordonă treaba pleacă în vacanță, trepădușii rămân neacoperiți în fața unui jurnalist curat care își pune întrebările preluate din manual: cine, ce, unde, cum, când… Dar presa e de vină că… există!
Pe săptămâna viitoare și… GRIJĂ MARE!

(Visited 1 times, 1 visits today)

About The Author