In memoriam malina Olinescu

1,482
DISTRIBUIE

In memoriam Malina Olinescu

3 COMENTARII

 1. De ce nu o mai putem vedea pe Malina Olinescu ? Pentru ca locul sau in arta, in muzica, a fost insusit de cei pe care ii vedem prea des. Tineri domni care imita ‘raperi’ afoni si balbaiti din cartiere rau-famate ale unor metropole straine, ‘baieti de cartier’ care uita sa mai devina si barbati, macar in masura posibilului, domnisoare care isi exhiba cat mai vizibil toate cele, pentru ca la asta se pricep cel mai bine, personal si profesional, compozitori care ‘fac albume’ pentru ca nu stiu sa faca muzica, posturi radio si tv gestionate de incompetenta, si care deverseaza in capul oamenilor tone de deseuri sonore, intr-un ritm cat mai ametitor, ca sa devina importanta promovarea in sine si cine o face, si nu arta in sine. Non valoarea la rang de virtute.

 2. Se poate pune intrebarea de ce un om tanar, talentat, cu un dar de la Dumnezeu, gaseste ca nefiinta e un loc mai acceptabil decat compania semenilor sai.
  Poate pentru ca oamenii de exceptie, ca Malina, pe care nu ai cum sa nu o remarci, si carei voce pura iti ramane in suflet si in minte, nu mai au loc intr-o lume acaparata de transformari si expusa unui val de valori lamentabile, in special in domeniul artistic.
  Malina Olinescu a ajuns intr-un punct in care nu a mai gasit un motiv sa mai se trezeasca printre oameni. Printre romani. Printre artisti. Ma refer la cei reali. Cand totul devine patat, si curatenia sufleteasca, pe care vocea i-o arata atat de bine, nu mai gaseste un mediu propice, se intampla o tragedie.
  Ce ar fi putut sa faca o fata draguta si sufletista ca Malina, pentru care muzica a fost totul, intr-o lume artistica acaparata de mediocritate si de o frivolitate dusa mult peste limita social acceptabila.
  Poate este un moment de reflexie si, in masura existentei constiintei, de asumare a vinei de catre multi impostori, care fac apropape imposibila insasi existenta unor artisti veritabili.

 3. Ravagiile pe care le face depresiunea psihica nu sunt recunoscute inca in tarile romane. Tratarea deprimarii e regula in lumea civilizata, dar este exceptie la noi. Oricat de rea ar fi lumea, un om se poate ridica deasupra ei daca isi invinge deprimarea! In cazurile cand depresiunea psihica este combinata cu alcool si droguri, situatia e mai grava. Dar si atunce se poate face fatza!

SCRIE UN MESAJ