Invitaţie în Agora/Piaţa Universităţii

0
DISTRIBUIE

La atenieni, adunarea poporului în agora se ținea de trei ori pe lună, dimineața. Toți cetățenii erau datori să fie prezenți la întrunire. Cine venea târziu pierdea dreptul la indemnizație. Orice cetățean avea dreptul să vorbească.
Cel mai în vârstă avea întaietate. Oratorul punea pe cap o coroniță de mirt sau de măslin. Votarea se făcea prin ridicare de mâini, afară de ostracism, când numele celui ostracizat urma să fie scris pe un ciob.
Noi, romanii, avem acum sansa sa ne construim viitorul asa cum ni-l dorim. Protestul din Piata Universitatii a schimbat deja soarta pe care cei de la conducere doreau sa o impuna poporului.
Acum trebuie sa ne adunam si sa discutam ce dorim sa urmeze. Ce facem dupa ce acest guvern stramb va dispare? Cu ce il inlocuim? Cum dorim sa arate viitoarea conducere a Romaniei?
Este momentul sa discutam ce dorim sa ne aduca viitorul si cum va arata el. Nu mai este timp doar pentru scandari si discutii nesfarsite despre trecut. Analiza ultimilor 22 de ani a fost deja facuta. Sa invatam din greselile trecutului si sa ne luam soarta in maini.
Prin AGORA si consens vom avea sansa de a vizualiza si decide impreuna prin consens, un viitor in care scopul principal al societatii noastre trebuie sa fie binele tuturor, egalitatea tuturor, oferirea unei vieti bune pentru toti.
——————————————————————————–­—-
http://www.facebook.com/AgoraUniversitate
http://www.facebook.com/OccupyRomania
http://www.occupyromania.ro/

1 COMENTARIU

  1. Sabbra April 19, 2010 at 04:26 | Eu stiu tot ce tu nu mai stii de un an. Si uoneri ma prefac ca nu aud, miros, vad, simt. Stim cu totii de ce ne prefacem. Pentru ca sufletul nostru mai gaseste un dram de toleranta.Ieri de exemplu am vazut ca toti copacii au infrunzit. E un verde atat de frumos, aparent trotuarele sunt curate, soselele mai putin populate iar traficul usor mai organizat.Zic..aparent, pentru ca era weekend.Dar mi-am propus sa iubesc catusi de putin orasul asta Inca n-a venit momentul meu )va pup cu drag!

SCRIE UN MESAJ