Interviu cu O.Brega despre citarea la Procuratura Generală (engleză)

2,961
DISTRIBUIE
  • [30 iulie 2012] Gh.Brega citat a treia oară la Procuratura Generală

De data asta, sfătuit de avocați, a refuzat orice comunicare cu procurorul, pentru că ordonanța emisă de el nu întrunește condițiile prevăzute de lege, care ar permite unei instituții media să divulge identitatea sursei.

De curând, site-ul www.curaj.net a fost implicat într-un dosar penal, pe motiv că cineva a publicat un articol în care s-au dat nume ale colaboratorilor SIS și s-a povestit despre fărădelegile ce se comit în cadrul acestei structuri http://www.curaj.net/?p=71487. Deoarece administratorii paginii curaj.net, Oleg și Ghenadie Brega au refuzat să le dea IPul autorului care a postat textul, judecătorul a emis o autorizație pentru ridicarea calculatoarelor de la sediul Hyde Park.
În dosar se invocă faptul că au fost încălcare prevederi ce țin de secrete de stat.
Aici puteți vedea toate documentele pe care le avem până la moment http://www.curaj.net/?p=73855
Menționăm că site-ul curaj.net este un portal de opinii al Asociației Hyde Park, iar ca ONG ce apără drepturile omului , considerăm că acest lucru contravine normelor legale privind dreptul la opinie și acces la informație și ne asumăm responsabilitatea de a proteja sursele, indiferent de cursul pe care-l va lua dosarul.

Precizăm că de curând un caz aproape similar a fost câștigat la CEDO.

3 COMENTARII

  1. sincer n-am inteles nimica Brega despre ce e vorba.Treaba e cam incurcata.Te-ai adresat la CEDO pentru ca tu ai postat o parere,sau ca altii te acuza pe nedrept ca ai postat,sau ca e vorba de protectia identitatii celui ce posteaza,sau despre ce e vorba?

    Cand crezi ca se mai integreaza Moldova in UE,cu astfel de practici neclare?

    asa tara mica,si asa tara saraca,ce soarta mai poate avea?ar fi bine sa se faca Unirea cu Romania,insa vazand cam ce influenta au rusii,ma cam indoiesc.

  2. Vorbesti cu customer service de la godaddy. Bravo Oleg, sper ca ei e va apuca de cur pe acei care iti fac probleme fiindca Ei sunt Americani!

SCRIE UN MESAJ