Poliţia o şantajează pentru mărturii

895
DISTRIBUIE

Ofertă dubioasă de muncă în străinătate

acum patru luni, a întâlnit o cunoştinţă care a promis să-i caute de lucru în străinătate. s-au pregătit de drum, dar până în final trebuia să meargă de una singură. i s-a sugerat să-şi ia bhichini, fuste scurte şi alte accesorii. înainte de plecare a aflat că o persoană necunoscută din Cipru i-a cumpărat bilete la avion, dus-întors.

ajunsă la hotar, oamenii legii au cerut detalii despre călătorie, scopul ei, locul de cazare etc. nu a ştiut ce să le spună, de asta a fost invitată la comisariatul de poliţie. aici a fost interogată, iar la final impusă să semneze o depoziţie scrisă de poliţişti în civil. pentru că a făcut depoziţii sub presiune şi pentru că nu i s-a permis să facă cunoştinţă cu conţinutul documentelor semnate, tânăra a deci să reragă plângerea depusă în ziua când au reţinut-o din aeroport, dar a fost ameninţată şi şantajată. poliţiştii i-au spus că riscă ani de puşcărie pentru mărturii false şi că va fi decăzută din drepturi părinteşti

din septembrie până a cum a fost citată de şapte ori la poliţie, şi de fiecare dată nu era citată legal, în scris, ci telefonic. la audieri era ţinută ziua întreagă

18 decembrie 2011, Chişinău

3 COMENTARII

  1. Fetița aia, sau e o proastă sau e șmechera, este evident că a intrat în cîrdășie cu proxeneta.

  2. ascultă ce declaraţii ea comunică, chiar nu e clar că nu cooperează cu poliţia în vederea reţinerii persoanelor direct implicate?

  3. este evident că domniţa în cauză, este influienţată de către proxenet şi prin intermediul lui Brega, vrea să-l scape de răspundere. Vă închipuiţi dacă fiecare ar veni şi ar spune că m-am împăcat cu proxenetul, am primit de el bani şi nu mai vreau să fie atras la răspundere, iar poliţiştii care vor să-l atragă pe acesta la răpundere, sunt rău şi mă presează. Atunci faţă de la aceşti proxeneţi ar trebui să se ceară scuze şi să le dea undă verde pentru a trafica sau de a organiza practicarea prostituţiei şi a altor persoane. Cum vine dacă mîne poimîne ajunge o cunoscută sau o rudă de a noastră pe mîna acestor proxeneţi. Oare acest reportaj are ceva comun cu faptul că proxeneţii au un venit de care nici nu ne închipuim de pe urma acestor activităţi. Dar dacă citim codul penal refuzul de a face declaraţii, sau darea declaraţiilor false la organul de urmărire penală este pedepsit conform art. 312, 313 Cod penal.

SCRIE UN MESAJ