CCCEC a deschis un dosar penal pe cazul „Maturinol”

1,446
DISTRIBUIE

CCCEC a deschis un dosar penal pe cazul „Maturinol” – medicamentul care se vindea anul trecut  într-o farmacie din Chişinău chiar dacă era interzis, scrie pe pagina acestei instituții.

După efectuarea unor teste s-a constatat că preparatul poate genera complicaţii severe la micuţi. Cu toate acestea, medicamentul a fost prescris la peste două mii de copii de către fostul director al Centrului Mamei şi Copilului, Ion Iliciuc.

Iată și explicația medicului bănuit

  • Medicamentul discordiei la Centrul Mamei și al Copilului

Ion Iliciuc consideră ca a fost dat afară nejustificat din funcția de director al Centrului Mamei și al Copilului din mun.Chișinău.

1 COMENTARIU

  1. E regretabilcă dacă d-na Victoria Pânzaru este medic, atunci pentru ea au învăţat banii,şi a făcut concluzii la comandă şi de prost gust.Ea trebue să citească mult ca să înţeleagă că viitorul medicinei profilactice va consta din coctailuri şi amestecuri medicamentoase mult mai complicate decât Maturinolul, care conţine 8 vitamine şi provitamine,2 microelemente Ca şi K,doar dexametazonul în doză de 10 ori mai mică decât cea terapeutică. Citeşte doamnă literatura anglosaxonă şi vei vedea medicamente din amestecuri de 20-30,iar cele homeopatice şi peste 40 de substanţe medicamentoase. Maturinolul este un început pentru a exlude injecţiile sresante,excitarea stomacului la copil,mai uşor de dozat, mai uşor de administrat şi principalul că acţionează asupra mai multor laturi ale patogeniei extrem de complicate ale patologiei sistemului nervos.În RM peste tot” mediocru (prostu)luptă cu talentul”marele Parchinson.

SCRIE UN MESAJ