Ambasada rusă vrea să-l deporteze ilegal

1,852
DISTRIBUIE

Olga Galiţin (cetăţeanca a Ucrainei) spune că Ambasada Rusă a dat un răspuns oficial dar ilegal şi corupt cu privire la cetăţenia soţului ei, Vladimir Belobaba. Bărbatul e apatrid şi nici un stat implicat în problema dată (Ucraina, Kazahstan, Moldova) nu vrea să-i dea acte măcar temporare.
Dar la data de 11 mai Olga a primit răspuns de la Ambasada Rusă, cică soţul era stabilit ca cetăţean rus şi la data de 28 mai Biroul de Migraţie şi Azil (MAI) vrea să-l deporteze în Rusia forţat.
Vladimir nici odată n-a fost în Rusia, n-are nimic cu ea şi nu vrea să plece încolo. Cu acest act ilegal, fără acordul omului, Republica Moldova, împreună cu Ambasada Rusiei, încalcă drepturile omului şi despart o familie.
Vladimir a stat la închisoare din 1 martie pînă la 18 august anului 2011 şi după asta, conform legii RM, trebuia să-i dea acte temporare. În schimb, el era trimis la azil pentru persoane străine, şi acum, la data de 28 mai, trebuie să fie deportat în Rusia, fără acordul său.
Familia de nevăzători Proţiuc a ajutat familiei Galiţin cu un loc de trai în Moldova şi acuma a venit să-i ajute Olgăi şi fiului ei minor, Vladimir, în lupta contra ilegalităţi.
Protestatarii au pus cort lîngă Ambasada Rusiei, vor continua protestele şi lîngă MAI.
21.05.2012

2 COMENTARII

  1. ei nu s ruşii, ei s ucraineni. Dacă eşti aşa deştept şi ştii cine şi unde tre să duc, dute la biroul migraţiei la domnul Prodan şi îi spune să-l trimite pe acest om acasă în Ucraina. El va fi bucuros, nici nu imaginezi cum şi familia sa tot. Nu ştii problema, nu ştii ce să spui- taci. Altfel eşti pur şi simplu un provocător prost! Felicitări!

SCRIE UN MESAJ