Locătarii de la Calea Ieşilor vor parc și teren de joacă

2,007
DISTRIBUIE

Iată şi explicaţiile lui Valerii Klimenko

Locătarii de la Calea Ieşilor 12/1 continuă să-şi apere drepturile.

În afară de terenul de joacă pentru copii, Congresul Comunităţilor Ruse vrea să construiască chiar în zona parcului “La Izvor” un bloc cu 16 etaje.

La data de 28 mai acolo a apărut un gard, 6 copaci erau tăiaţi. Locătarii au chemat reprezentanţii Primăriei şi ai Preturii sectorului Buiucani, le-au cerut explicaţii. Autorităţile de dimineaţa spuneau că totul e legitim, dar după amiază s-a dovedit că documentele nu sunt în regulă, că un permis de construcţie a expirat. Seara locătarii au demolat gardul.
La data de 29 mai Primăria a emis un ordin de a opri orice activitate, dar o parte de gard lîngă terenul de joc a rămas. Domnul Nimerenco, pretorul sectorului Buiucani, a promis să vină, dar n-a venit. Locătarilor le era promis că parcul va fi curăţit de construcţiile temporare în două zile. A trecut mai mult timp fără schimbări şi oamenii au decis să scoată cu mîna lor tot ce a rămas. A venit poliţia şi reprezentanţii MediaSecurity. Au dat voie numai să se scoată gardul şi au făcut noi promisiuni. Oamenii, împreună cu Maia Laguta şi încă nişte organizaţii obşteşti, au decis să iasă la protest marţi, 5 iunie la ora 9.00, în faţa Primăriei pentru explicaţii.

03.06.2012

NICIUN COMENTARIU

SCRIE UN MESAJ