Inamicul Public din 30 aprilie 2012

2,480
DISTRIBUIE

Emisiune realizată de Oleg Brega
la postul de televiziune JurnalTV

5 COMENTARII

  1. Bai oleg, singur afirmi ca capitala Moldovei a fos in Iasi, si la urma afirmi ca suntem romini, din contra ei sunt moldoveni si limba e moldoveneasca, insasi rominii vorbesc moldoveneasca.

  2. in sfirsit , un proces just , inteleg ca pentru multi , sensul la exprimare libera este o confuzie totala, perceputa mai des ca un haos , liber sa facem ce vrem , vreau , insult vreau respect , vreau sa urasc , urasc si putini isi dau seama ca cu libertatea alaturi sta si obligatia si responsabilitatea cetateanului si dreptul altui ce il insulti. Sint de acord cu despagubiri materiale, anume sa plateasca banesc , asta nu-i un profit din partea celui pagubit , dar o pedeapsa justa , ca se simte cel mai bine insultatorul ori responsabilul. Felicitari Oleg Brega!

  3. Conform Constitutie RM art. 13 aliniatul (1) spune Limba de stat a Republicii Moldova este limba moldovenească, funcţionînd pe baza grafiei latine.

  4. Pe asta o ştiu toţi cei versaţi, dar află şi d-ta că în Constituţie e un fals. Denumirea corectă a limbii este ROMÂNĂ. Să-ţi intre bine în cap acest adevăr. Aşa o numesc toţi lingviştii notorii din lume. Politicienii noştri “docţi” sunt cei care au botezat-o “moldovenească”. Înainte de a cita din Constituţie mai bine consultă literatura de specialitate. Lingvistica nu e politică, ci ştiinţă. Un om cultivat şi bine informat nu operează cu noţiuni inventate de politicieni, ci apelează la adevărurile ştiinţifice.

SCRIE UN MESAJ