“Oamenii legii” · mafia · opinii · pericol

Anonimă despre situaţia de la ANP (ex-DIP) şi din închsorile Moldovei

Ce nu se poate rezolva cu bani – se rezolvă cu foarte mulți bani!
Aceasta este noua strategie de dezvoltare a ANP. Strategie pe care cu iscusință și devotament față de lumea interlopă o pune în aplicare Demcenco Serghei, unicul specialist la moment și cel mai mare (cu excepția lui Bîrcă) din sistemul Administrației Naționale a Penitenciarelor, care prin exemplu propriu la apariția cărorva întrebări ce țin de corupție și intentarea dosarelor penale (care pot fi verificate printr-o interpelare la procuratură), după un mic concediu, revine cu noi forțe și scheme de colectare a banilor. Revenirea lui Demcenco din concediu a avut loc imediat după numirea în funcție a noului secretar de stat al MJ, Foltea Radu.
Ei doi, împreună cu Cojocari Vladimir (pe care Demcenco l-a înaintat la concursul pentru director al ANP ca să poată conduce sistemul penitenciar știind că nu este capabil de a-l trece singur), care la moment este marioneta ce îndeplinește funcția de director interimar al ANP, și Cecoi Serghei, care îndeplinea funcția de șef al protecției interne a ANP, iar la moment este consilier al Ministrului Justiției, au fost în deplasare în SUA anul trecut în luna septembrie, fapt care se poate stabili din registru de evidență a persoanelor ce traversează frontiera de stat. Astfel pentru a crea condiții de menținere a lui Demcenco la conducere în ANP, au retras de la Cancelaria de Stat modificarea legii 300, care prevedea numirea directorului ANP fără concurs, fapt care ar fi asigurat schimbarea cadrelor existente la moment ce sunt legate cu mîni și picioare de lumea criminală și promit doar schimbări, pe cînd, în realitate, situația degenerează, iar angajații nu mai știu ce să facă în situația în care deținuții ce se bucură de autoritate dictează regulile lor, ascunzîndu-se în spatele șefilor.
Întrucît acest exemplu este unul demn de urmat pentru cei care pe epoleți nu au nici o stea care să nu fie roada unei fărădelegi aplicate abuziv fără a respecta măcar cele mai esențiale și de bază principii ale societății, el este urmat de Grincu Radu, un director (cînd în Penitenciarul din Soroca a fost desfășurat un control și au fost găsite multe nereguli, el a fugit, iar după ce a revenit Demcenco, s-a reîntors și el), specialist care ”într-atît de mult a pus legea în capul mesei” în Penitenciarul din Soroca, încît Demcenco nu poate activa fără o astfel de ”slugă”. Ca ironie a tradițiilor de cumătrism care persistă la moldoveni, acești trei ”reformatori”, și Patrașcu Igor, director al Penitenciarului nr.16-Pruncul, precum și nănașul de cununie a lui Cecoi, sunt originari din raionul Florești. Așa numitul ”крестный – отец” (naş) al acestor ”eroi” de care Țara are nevoie este la sigur tot din Florești (Munteanu Anatolie – marele expert național în domeniul drepturilor omului, care a făcut după placul său reforma sistemului penitenciar, cu implementarea dezastruoasei legi 300, și a elaborat modificările în articolul 385 al Codului de Procedură Penală, care a intrat în vigoare la 01.01.2019. Norma prevede reducerea termenului de detenție pentru deținerea în condiții inumane, condamnații pot solicita reducerea termenului de detenție sau compensarea bănească, dar de asta au profitat Vlad Filat, Hoțul în lege Moscalciuc, și mulți alți interlopi, numai nu muritori de rind), aici mai putem adăuga și mulți alți ”eroi” care constituie un țesut al celulelor cancerogene ce distruge societatea. Pentru aceste modificări din art. 385 CPP RM se spune că a fost achitată o sumă în mărime de 200 de mii de euro, ceea ce este credibil amintindu-ne că Moscalciuc acumulează sume mai mari din toate Penitenciarele din Țară, iar Filat știm cine este.
Cît despre Penitenciarul nr.16-Pruncul, care la un nivel cu restul instituțiilor sistemului se duce la fundul corupției, acelui șef de închisoare îi plac banii nu mai puțin ca hoților în lege din anii 90, numele lui este Patrașcu Igor, despre relația de rudenie cu gruparea criminală în epoleți s-a arătat mai sus, își împletește pînza criminală între colaboratori: tinde să-și avanseze cumătrul, Rudcovschi Mihai, ce deține funcția de ofițer de serviciu, acesta desigur, ca toți cei ce îi servesc, are o relație cu deținuta A.A., care se deține la ”casa mamei și copilului”, și pe care o vizitează cînd intră în serviciu, fapt care nu crează nici-un deranj la conducere, care vede pe camerele de supraveghere situația dată. Situația asta ar fi putut fi considerată niște aberații să nu fi existat o relație care la fel poate fi demonstrată între așa zisul ”smotreașcii” la deținuții bolnavi de tuberculoză, ”Vitea” și șefa de secție, Elena. Aici, putem vorbi despre existența unei maşinării ilegale, întrucît se admit așa fărădelegi din partea conducerii ierarhice a ANP și MJ, dar și Guvernul.
La fel ca în subcultura criminală, interesele unui grup restrîs sunt mai presus decît interesele întregului colectiv (societății), ei demit și intentează cercetări tuturor celor care le stau în cale. Jertvă a fărădelegilor fiind: Gaju Vitalie, Zghibarță Andrei, Mîrzac Sergiu, Zabolotnîi Veaceslav, Saracuța Andrei, Liuba Jîgnea-Suveica, Antonevici Natalia, Bordian Constantin, Maliovanîi Ghenadie și mulți alții care au crezut că sunt angajați la stat și înfăptuesc legea, dar nu interesele ilegale ale unor indivizi controversaţi. Oare cine este următorul?
Cine a mai rămas neatins de Demcenco? Chiar atîta putere are omul acesta, că merge împotriva legii și a moravurilor sociale, oare cei care îl cred și susțin chiar se tem atît de tare că sistemul se va pierde fără Demcenco? Sau poate au crezut în promisiunile sale politice că angajații și deținuții vor vota pe cine va fi nevoie și cine va susține mai departe acest sistem corupt. A mai supraviețuit lumea și pe timpul lui Ceban, dar acum chiar îi sfîrșitul lumii, mai departe nu mai are unde degrada, situația aducînd deținuți și angajați la disperare și gata de greve și concediere în scopul opririi acestor călăi ce merg deschis și fără frică peste lege.
Apare o întrebare către cei de mai sus care gîndesc că iscusința lor de-a implementa schemele odioase este atît de perfectă întrucît ”proștii” din jur nici nu-și dau seama ce se întîmplă, pentru că dacă n-ar fi ei, în Sistemul Penitenciar va fi traur, oare cît vor mai dura aceste fărădelegi, cînd lucrurile vor reveni în albia lor și oricărui angajat al Sistemului Penitenciar, cînd va auzi numele șefilor, nu-i va fi rușine și frică să aplice legea în activitatea profesională.
CE FACE STOIANOGLO (ȘEF AL PROCURATURII GENERALE) CONTRA MAFIEI DIN FLOREȘTI?

Un gând despre „Anonimă despre situaţia de la ANP (ex-DIP) şi din închsorile Moldovei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s