Cerem statului respectarea drepturilor protestatarilor pașnici

Amnesty International Moldova cere statului respectarea drepturilor protestatarilor pașnici și asigurarea securității publice, în cadrul protestelor

Amnesty International Moldova este îngrijorată cu privire la asigurarea ineficientă a securității persoanelor, care au participat la protestele, desfășurate la data de 29.07.2018, în orașul Ungheni.

Amintim că la data de 29.07.2018, în orașul Ungheni, opoziția a organizat un protest pașnic. Simultan, un grup de protestatari pro-guvern a organizat un contra-protest. În consecință, s-au produs mai multe altercații între protestatarii din ambele grupuri.  Aceste altercații nu au fost eficient prevenite și stopate de către forțele de asigurare a ordinii de drept.

În acest context, Amnesty International Moldova reiterează că:

  1. Libertatea întrunirilor și dreptul la libera exprimare sunt drepturi constituționale, care trebuie să fie cu strictețe asigurate și protejate de către stat;
  2. Dreptul de a fi protejat de către poliție, în cadrul protestelor pașnice, constituie o normă imperativă și o datorie a statului.

31.07.2018

 

(Visited 1 times, 8 visits today)

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of