Discuții după filmul “Fâneţe montane…” de Ziua Roșiei Montane

Discuții după documentarul “Fâneţe montane: rezerve de biodiversitate și cultură tradițională”, cu antropologii Monica Stroe și Bogdan Iancu, specialiști în practicile fânului, și sociologul Andrei Mihail.
Filmul în regia Ágotei Juhász prezintă modul în care practicile tradiționale privind fânețele din Transilvania creează și întrețin o biodiversitate remarcabilă și peisaje specifice, asigurând mâncare sănătoasă și sustenabilitatea economiilor și comunităților rurale. Studiul documentează cunoștințe tradiționale specifice unui stil de viață pe cale de dispariție, descriind și provocările politicilor europene ce vizează chiar protejarea tipului de habitat și încurajarea micilor fermieri care gestionează aceste peisaje culturale.

Documentarul a fost premiat la festivalul de film de la Sondrio, Italia. Coloana sonoră a peliculei este asigurată de Folker Együttes, formație de muzică tradițională din zonă.

Acțiunea este parte a evenimentului Ziua Roșiei Montane, sărbătorită în fiecare an pe 6 februarie cu sprijinul Muzeul Național al Țăranului Român și Clubul Țăranului.

Sursa video: www.Curaj.TV

(Visited 1 times, 2 visits today)

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of