2 ani cu suspendare pentru răpire de persoană şi hărţuire sexuală

Justiţia moldovenească l-a încurajat, nu l-a pedepsit pe cel care m-a răpit

La data de 09.07.2017, aflîndu-ma în satul Cotiujenii Mari, r-nul Șoldănești, am fost rapita de către Ghenadie Pușcaș, locuitor al satului Cotiujenii Mari, și dusa forțat pe marginea unui bazin acvatic unde am fost dezbracată aplicîndu-mi lovituri si tîrita de par. După care am fost fotografiata cu pielea goală, poze pe care le-a pus pe retelele de socializare cu scopul ca sa fiu santajata de catre el. În scurt timp am informat politia care a venit la fata locului pentru a examina cauza. Dupa o perioada de timp am avut prima sedinta de judecata la sediul judecătoriei Soldanesti cu participarea judecatorului Elvira Lavciuc și a procurorului Ion Mîrza în baza art164 alin (1)CP.
Inculpatul a recunoscut vina partial. Cauza data a fost examinata în procedura simplificată astfel stabilindu-i o pedeapsa de 2 ani cu suspendare.
Sentinta data am atacat-o la curtea de Apel Chisinău. Judecătorii Ulianovschi Xenofon, Vrabii Silvia, Teleucă Stelian au admis cererea, luînd o noua hotărîre. I-au stabilit lui Pușcas Ghenadie o pedeapsa de închisoare pe un termen de 3 ani în penitenciar de tip semiînchis. Dar Puşcaş a evitat închisoarea.
A atacat decizia la Curtea Suprema de Justiție, şi pe data de 15.05.2018 s-a luat decizia de a mentine hotarîrea primei instante, apelul fiind gresit admis!
Eu cred ca sa rapesti o persoana si sa plasezi imagini în pielea goala pe retelele de socializare merita o pedeapsa mai dura decît 2 ani cu suspendare.
Prin toate acestea povestite mai sus vreau ca toti cititorii acestui articol din tara noastra cît si din afara tarii noastre sa vada cum poate fi maltratată si batjocorita o fata în Republica Moldova, cum e posibil sa rapesti o persoană, s-o bati, s-o dezbraci, s-o fotografiezi în pielea goală si sa plasezi pozele pe retelele de socializare, iar pentru asta sa fii pedepsit doar cu 2 ani condiţionat. Practic nimic!

Eu consider ca acesta este un precedent catastrofal pentru tara noastra. Justiţia mai degrabă l-a încurajat! Acest lucru se poate întîmpla cu orice fata in tara noastra, chiar şi cu rudele procurorilor, anchetatorilor şi judecătorilor care au examinat acest caz.

Am de gînd să mă plîng la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Anonimă

(Visited 1 times, 1 visits today)

About The Author

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of