I-au furat unui deputat seiful cu arme şi bani… din pădure

Stimati, cititori, ascultatori, am un caz iesit din comun si doresc sa cunoasca toata tara prin ce clipe de cosmar am trecut acum o luna de zile. 

La comanda deputatului in actualul parlament Oleg Ogor mi-a fost intentat un dosar penal pe semnele infractiunii prevazute de codul penal furt art.186 alin.5 shi 360 alin.2. Sunt casatorit şi am la intretinere un minor, sotia este insarcinata cu al doilea copil. Eu sint jurist de profesie şi am dedicat domeniului mai mult de sapte ani de zile trudindu-ma din zori shi pana-n seara, niciodata n-am avut asa situatii.

Atrag atentia ca urmarirea penala a inceput in luna octombrie anul 2017, iar eu am fost recunoscut banuit pe 30 ianuarie 2018. Despre acest fapt am aflat abia pe data de 21 aprilie 2018 cind am primit o citatie de la IP Criuleni. Cind am citit ce era scris in citatia data am ramas perplex de cele invocate, facind legatura telefonica cu Iurie Virlan  de la OUP Criuleni acesta mi-a zis ca trebuie sa ma prezint de urgenta, in caz contrar va intreprinde alte masuri. Întrebind care este situatia si ce am facut, acesta a refuzat sa-mi comunice zicindu-mi ca-i secret si imi va zice cind ma voi prezenta. Intrebindu-l daca ar trebui sa-mi iau un avocat, acesta a zis ca nu trebuieste si ca nu-i nimic grav. Eu am consultat totuşi un avocat despre toate cele indicate, am incheiat contract, si pe 23 04 2018 am mers la IP Criuleni unde am facut cunostinta cu ordonanta de recunoastere in calitate de banuit si cu incheierile judecatorului de instructie Aurelia Cazacliu prin care, la demersul procurorului Ivan Rapesco, au aminat aducerea la cunostinta a ordonantei in cauza din considerent ca se efectuau masuri speciale de investigatii, adica imi ascultau telefonul, ma urmareau, fografiau ,filmau. Analizind incheierea judecatorului am sesizat ca este cu drept de atac la Curtea de Apel, solicitind OUP Virlan Iurie sa-mi faca copii acesta a refuzat zicindu-mi ca legea nu-i permite. Iesind din comisariat impreuna cu avocatul am mers la judecata, discutind cu Judecatoarea Cazacliu de a-mi elibera o copie de pe incheierele respectivă pentru a o contesta, aceasta mi-a refuzat zicind ca-i secret! Am intrebat-o, dar pentru cine-i termenul de trei zile de atac, shi cine oare mai este interesat sa o conteste daca nu eu?! Pina in final incompetenta a refuzat sa mi-o elibereze din considerent ca sa nu se afle secretul lor, cum incalca legea shi trateaza oamenii la cel mai jos nivel. Prin urmare am depus recursuri nefondate la Curtea de Apel pe incheierile respective, totodata am contestat shi ordonanta de recunoastere in calitate de banuit procurorului, la care acesta era obligat de lege in termen de 10 zile sa se expuna, dar asha shi nu s-a mai expus. Cu faptul ca am fost ascultat, adica mi s-au interceptat convorbirile telefonice, am fost urmarit, filmat ,fotografiat am facut cunostinta la Curtea de Apel, acolo nu a fost nici un secret. In urma contestatiei depuse, procurorul Ivan Rapesco a emis o ordonanta cu data de 02 05 2018 prin care m-a scos de sub urmarire penala, inminind-o avocatului meu abia pe data de 14 mai 2018. In urma examinarii recursului, incheierea prin care s-a dispus autorizarea masurilor speciale de interceptare a convorbirilor telefonice a fost anulata, la fel shi demersul procurorului ca fiind ilegale.

Astfel, dragi cetateni, se face justitie la noi in md, unde legea ar trebui sa fie unica pentru toti, ea lucreaza doar pentru interesul unor indivizi care se folosesc de functiile detinute.

Mai este interesant un lucru in tot cazul dat, plingerea a fost depusa de deputatul Ogor Oleg, unde a declarat ca i-a fost sustras un safeu ce cintarea 600 kg shi acesta a fost scos pe geam de termopan, iar cind am citit ce ascundea individul am ramas perplex, ultimul detinea arme la pastrare fara careva acte de provinienta, iar legea supune ca organele de drept ar trebui sa se autosesizeze, mijloace banesti in marime de 25 000 euro si 5000 dolari. Iata asa traiesc sarmanii cu bani ascunşi prin padure, ce, nu este banca pentru aşa sume enorme ori acesta nu dorea sa-si declare venitul?!

Marin Tofan

(Visited 1 times, 4 visits today)

About The Author

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of