Platforma lui Cioloș condamnă atacul guvernării la justiție

Este inacceptabil ca, de nouă luni, întreaga țară să fie ținută captivă într-un război cu justiția, dus de unii politicieni. Mai mult, aceștia fac tot ce pot pentru a transforma o problemă personală într-o falsă problemă instituțională.
Prețul plătit este stabilitatea și credibilitatea României, un preț pe care-l plătește fiecare dintre noi.
Declara ieri fostul premier al Romaniei pe facebook

Platforma România 100 susține inițiativa celor 21 de organizații neguvernamentale care i-au solicitat președintelui Klaus Iohannis, printr-o scrisoare trimisă ieri, să acționeze pentru apărarea independenței justiției și reformarea clasei politice.

Prin scrisoarea deschisă, organizațiile neguvernamentale identifică mai multe derapaje de la agenda anticorupție și de la Strategia Națională Anticorupție 2016 -2020 ale coaliției guvernamentale și îi solicită Președintelui României sesizarea Comisiei de la Veneția pentru o opinie privind decizii și hotărâri ale CCR, înființarea de urgență a unei Comisii pentru redactarea unui Cod electoral și exprimarea imediată a unei poziții categorice privind pericolul grav și iminent pe care inițiativele actualei majorități guvernamentale îl reprezintă la adresa independenței justiției și luptei anticorupție.

Găsiți aici textul integral și analiza problemelor puse în discuție: https://goo.gl/12kwBx

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of