Filmul complet al zilei de sâmbătă

Nu putem ști ce a vrut, de fapt, Liviu Dragnea organizând marele miting din Piața Victoriei, dar putem fi siguri ce a ieșit: un studiu sociologic cu un eșantion de peste 200.000 de oameni în urma căruia am putut constata cum arătăm ca țară la aproape 30 de ani de la căderea comunismului.

E, în primul rând, imaginea României pe care ne-am obișnuit să o izolăm dincolo de granițele marilor orașe: cu oameni confuzi și needucați, incapabili să pună la îndoială onestitatea politicienilor care îi urcă, de zeci de ani, în autocare, apoi le spun ce să strige, pe cine să disprețuiască și în cine să creadă.

I-am văzut ocupând Piața Victoriei, agitând pancarte scrise de alții și susținând idei pe care nu le înțelegeau („nu știm ce fel de abuzuri, dar să nu mai fie”). Mulți dintre ei s-au trezit în creierii nopții, au călătorit ore în șir cu autocarul și au fost aduși în piață cu patru ore înainte de începerea mitingului. Au stat în soare pentru a aștepta niște discursuri ridicole și plictisitoare. S-au îmbrâncit pentru sticlele cu apă aruncate din camioane, iar când nu i-au mai ținut picioarele s-au întins pe iarba de lângă trotuare. Aproape 200 dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Reporttajul INTEGRAL, AICI: https://recorder.ro/miting-psd

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of