Reporter lovit de angajații Institutul Mamei și al Copilului

Reporterul Curaj.TV documenta cazul de deces al unui nou-născut la Institutul Mamei și al Copilului și a fost lovit, apoi sechestrat de angajați ai instituției în anticamera directorului, Ștefan Gațcan.

Părinții au fost anunțați dimineața, pe 5 august 2015, despre decesul copilului lor născut ieri. Medicii au refuzat să le spună care este cauza reală a decesului, de asta ei au apelat la presă. Reporterul a filmat declarația părinților și a mers la șeful instituției pentru a obține o reacție. Părinții au spus că vor și ei să intre în audiență la șefi pentru a obține explicații și pentru a depune plângere pe subalterni.

(FULL VIDEO) LOVIT și SECHESTRAT de angajații unui centru medical. Documenta moartea unui copil

În anticamera șefului mai era lume și au așteptat circa 25 de minute. Între timp, a fost chemat șeful maternității, dar a zis că nu vrea să vorbească cu părinții în prezența presei și a plecat. Ulterior a venit Doru Dendiu, purtătorul de cuvânt al instituției, care a agresat verbal apoi a lovit în mod repetat reporterul Curaj.TV. Dendiu încerca să-l dea afară cu forța, deși nu a prezentat vreun act legal care să-i oblige să plece de acolo. Atacul asupra reporterului a continuat și în prezența șefului instituției care a dat ordin să fie încuiată ușa cu mențiunea: ”nimeni nu iese de-aici până vine poliția”. Astfel au fost private de libertate mai multe persoane până la venirea poliției.

Ulterior, în Ziarul de Gardă a fost publicat textul care explică de ce a decedat copilul și anume:

Nașterea a avut loc pe cale natural, la data de 04.08.2015, ora 5:10, greutatea 2.740. Diagnoza la naștere: sarcina 40 – 41 săptămâni, nașterea 1, prezentație pelviană (cu posteriorul înainte), malformații ale septului osteoarticular. Oligoaminos, asfixia nou-născutului. Copilul a fost resuscitat în sala de naștere și transferat în secția terapie intesivă, unde medicii neonatologi au stabilit diagnosticul de malformații osteoarticulare, asfixie obstreticală, retard de creștere a fătului și sindrom de aspirație a lichidului amniotic. Decesul a survenit la 05.08.2015, ora 7:30, cu diagnosticul clinic final după cum urmează: Malformații osteoarticulare, osteogeneză imperfect, fracture ale oaselor tubular (antebraț și gambă dreaptă, fracture claviculare consolidate). Asfixie obstreticală. Sepsis neonatal precoce (infecție intrauterină) cu complicațiile: sindrom doloric, tulburări metabolice, sindrom CID șoc distributiv pe un fundal de retard de creștere a fătului

Prin urmare nu este vorba de pneumonie, așa cum li s-a spus părinților.

Referință:

(7 august 2015) Dendiu și Gațcan RISCĂ DOSAR PENAL pentru că au lovit și au sechestrat un jurnalist

Sursa Video: http://Curaj.TV

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of