Mărturie din iad: Reacția medicilor și a directorului de spital când sunt acuzați de malpraxis

Reporterul Curaj.TV documenta cazul de deces al unui nou-născut la Institutul Mamei și al Copilului și a fost lovit apoi sechestrat de angajați ai instituției în anticamera directorului, Ștefan Gațcan.

Părinții au fost anunțați despre decesul copilului lor născut în condiții dificile pe 4 august. Medicii au refuzat să le spună care este cauza reală a decesului, de asta ei au apelat la presă. Reporterul a filmat declarația părinților și a mers la șeful instituției pentru a obține o reacție. Părinții au spus că vor și ei să intre în audiență la șefi pentru a obține explicații și pentru a depune plângere pe subalterni. În anticamera șefului mai era lume și au așteptat circa 25 de minute. Între timp, a fost chemat șeful maternității, dar a zis că nu vrea să vorbească cu părinții în prezența presei și a plecat. Ulterior a venit Doru Dendiu, purtătorul de cuvânt al instituției, care a agresat verbal apoi a lovit în mod repetat reporterul Curaj.TV. Dendiu încerca să-l dea afară cu forța, deși nu a prezentat vreun act legal care să-i oblige să plece de acolo. Atacul asupra reporterului a continuat și în prezența șefului instituției care a dat ordin să fie încuiată ușa cu mențiunea: ”nimeni nu iese de-aici până vine poliția”. Astfel au fost private de libertate mai multe persoane până la venirea poliției.

Ulterior, în Ziarul de Gardă a fost publicat textul care explică de ce a decedat copilul și anume: „Nașterea a avut loc pe cale natural, la data de 04.08.2015, ora 5:10, greutatea 2.740. Diagnoza la naștere: sarcina 40 – 41 săptămâni, nașterea 1, prezentație pelviană (cu posteriorul înainte), malformații ale septului osteoarticular. Oligoaminos, asfixia nou-născutului. Copilul a fost resuscitat în sala de naștere și transferat în secția terapie intesivă, unde medicii neonatologi au stabilit diagnosticul de malformații osteoarticulare, asfixie obstreticală, retard de creștere a fătului și sindrom de aspirație a lichidului amniotic.

Decesul a survenit la 05.08.2015, ora 7:30, cu diagnosticul clinic final după cum urmează: Malformații osteoarticulare, osteogeneză imperfect, fracture ale oaselor tubular (antebraț și gambă dreaptă, fracture claviculare consolidate). Asfixie obstreticală. Sepsis neonatal precoce (infecție intrauterină) cu complicațiile: sindrom doloric, tulburări metabolice, sindrom CID șoc distributiv pe un fundal de retard de creștere a fătului” Prin urmare nu este vorba de pneumonie, așa cum li s-a spus părinților.

Sursa Video: http://Curaj.TV

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of