Primarul și cu sora lui fac și dreg ce vor la Braniște

 

La data de 28.02.2018 a fost organizata sedinta consiliului comunal Braniste, r-nul Riscani.

Pe ordinea de zi au fost expuse citeva solicitari din partea cetatenilor, dintre care:

  1. cererea conducatorului GT “Ojog Adrian” de arendare a terenului agricol (pasune), bun din domeniul public al unitatii administrativ-teritoriale pentru amplasarea instalatiei de irigare;

La propunerea primarului si sustinut de consilierul Rodica Farmagiu, sora primarului, cererea a fost respinsa, deoarece primarul comunei, Veaceslav Popa a dus in eroare consilierii, spunindu-le ca bunurile din domeniul public nu se dau in arenda.

Legea Nr. 436 din  28.12.2006 privind administraţia publică locală stipuleaza in art. 77 alineatul 2 ca bunurile domeniului public pot fi date in arenda in temeiul deciziei consiliului local.

Dupa cum se observa in inregistrarea audio, opinia consilierilor este influentata de catre primar si sora acestuia. Primarul, de fapt, conduce sedinta. Presedintele sedintei consiliului local fiind consilierul Rodica Farmagiu, directorul scolii si sora primarului.

La propunerea secretarului Ion Alexandru Sobuleac de a consulta legea, acesta a fost insultat si stopat de catre primar. Sa fi citit in cadrul sedintei art. 77 din legea privind administraţia publică locală, cererea de arendare a imasului se accepta, pentru ca este legala.

  1. cererea sotiei primarului Popa Elvira, conducator de jure al GT “Popa Veaceslav” (de facto este chiar primarul) de a schimba destinatia cladirii fostei ferme, amplasata in s. Braniste, din grajd in depozit pentru cereale. Intreg pachetul de documente, cu toate ca a fost citita lista actelor de catre presedintele sedintei – sora primarului, nu a fost prezentat secretarului consiliului si nici consilierilor. Asta ne da de banuit ca primarul ar comite ilegalitati si ca pachetul nu ar fi complet. Consilierii nu au reusit sa studieze pachetul de documente, deoarece doar a fost prezentat in cadrul sedintei.

Primarul si sora primarului hartuieste si ameninta secretarul consiliului ca va fi concediat.

Cu toate ca autoritatile publice locale sunt obligate sa ofere informatii publice cetatenilor, secretarul este invinuit ca ofera consultatii juridice. Autoritatile publice locale din com. Braniste uita care este rolul lor si anume de a satisface interesul general al comunitatii, dar nu cel privat al primarului.

Doar sa mentionez as vrea ca secretarul consiliului local are o experienta de munca de peste 20 ani si isi cunoaste munca.

Cel mai tare cine striga in cadrul sedintei este primarul Popa Veaceslav si sora acestuia, Rodica Farmagiu.

Din pacate, legea in comuna Braniste o face primarul si directorul scolii. Unul se imbogateste la primarie, altul la scoala. Consideram ca nu este o coincidenta ca sedinta unde se examineaza cererea familiei primarului Popa, presedinte este aleasa sora acestuia.

 

Aici puteți asculta înregistrarea audio a ședinței

https://soundcloud.com/oleg-brega/primaria-braniste-r-nul-riscani-sedinta-din-28022018

 

(Visited 1 times, 3 visits today)

About The Author

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of