Un caz de viol a fost îngheţat după 100 de şedinţe

În noiembrie 2016, la doar 14 ani, am fost victima unui viol în raionul Călărași. Împreună cu un părinte m-am adresat la IP CĂLĂRAȘI. S-a deschis un dosar penal în baza art.171 alin.(2) lit. b) CP al R.M. A urmat expertiza medico-legală și chiar psihologică, ceea ce a confirmat că ei sunt inculpații și eu partea vătămată.
Cu gîndul și cuvintele procurorului că nu va fi necesar avocat am decis să-l lăsăm pe el să ne reprezinte. Peste doar cîteva luni invinuiții au început să devină agresivi și să îl învinuiască pe anchetator că a luat mită. Procurorul a făcut tot ce i-a fost în puteri și a trimis dosarul în instanță. Avocații inculpaţilor au început să ne roage să luăm bani, însă văzînd că reacționăm negativ au început să o amenințe pe mama că o vor lipsi de drepturile părintești și eu voi regreta că fac acest pas.
Au început să amîne sau să o anuleze şedinţele de judecată din motiv că nu erau prezenţi ba inculpații, ba avocații sau procurorul. De multe ori inculpații nu au adus actul explicativ din care motiv nu au fost prezenţi la ședință. Mama se tot adresează la procuror, de unde ar putea face rost măcar de acea expertiză medico-legală, chiar zilele trecute a fost la el și, în urma unei discuții, s-a iscat un conflict, din motiv că nu vroia să îi spună informații despre acest caz. Ultima ședință a avut loc în ianuarie anul curent, următoarele ședințe au fost anulate din motiv ca unul din inculpat a fost bolnav, de atunci nicio veste, nimeni nu sună, nu primim citaţii…
Ultima data a fost mama și procurorul a dat-o afară căci i s-a părut obraznică insistența de a afla la ce dată este următoare ședință. În instanță am fost audiați doar eu (partea vătămată), și un martor. Dosarul penal are peste 100 de ședințe și niciun rezultat, suntem mereu mințite și purtate pe drumuri.
În urma acestui caz am fost cu mama pe la mulți medici, chiar și acum ne consumăm nervii şi banii pe drumuri, la medici și la această judecată.
Anonimă

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

About The Author

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of