Se caută soluţii pentru salvarea râului Bâc


Râul Bâc este pe cale de dispariţie. Astăzi, acesta s-a transformat într-un un canal al apelor uzate care se acumulează în lacurile folosite pentru piscicultură, irigaţie şi agrement. Declarația aparține Centrului Naţional de Mediu, care la 29 mai 2012  a organizat o întâlnire cu donatorii din Moldova cu scopul de a găsi soluții pentru salvarea râului.

În cadrul acestei  întâlniri, APL-urile situate în bazinul râului Bâc, au prezentat propuneri de proiecte, menite să soluţioneze problemele ce ţin de aprovizionarea cu apă şi canalizare, managementul deşeurilor, managementul integrat al Bazinului r. Bâc.

La eveniment au participat reprezentanţi ai Delegaţiei UE în Republica Moldova, Proiectului ApaSan al Oficiului de Cooperare a Elveţiei din Republica Moldova, Biroului de Coordonare a Cooperării Tehnice al Ambasadei Austriei din Chisinau, Ambasadei Republicii Cehe la Chişinău, Ambasadei Republicii Poloneze la Chişinău, Ambasadei României la Chişinău, Oficiului Băncii Mondiale în Republica Moldova, Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei în Republica Moldova, Ministerului Mediului, Primăriei Chişinău.

 

About The Author