Ilegalităţi şi pericole la un şantier pe strada Florilor

Compania de constructii SRL Lagmar-Impex, impreuna cu dezvoltatorul SRL Cand Vas, construieste o cladire cu 75 de apartamente pe str. Florilor 12/2, încălcând toate reglementările existente care limitează impactul proceselor tehnologice asupra mediului și mai multor persoane, oameni apropiati.
Lucrari se fac la timpul nepotrivit, până târziu și la sfârșitul săptămânăii. Vuietul și zgomotul mecanismelor de operare nu permit locuitorilor să se odihnească ușor după o zi de lucru si la sfirsitul saptaminii. Lucrătorii care participă la construcție fac adesea focuri și aragaz pe sobe, fumul lor otrăvește spațiul din jur.

Constructorii au confiscat terenurile adiacente (deși inițial proiectul casei a fost proiectat pentru 800 m 2, acum ajunge la mai mult de 2000), ce a dus la craparea pamintului jos, alunecari de teren, alunecari de drumuri si pot duce la alunecarea unei case Florilor 12|3.

Drumurile din apropierea casei aflate în construcție sunt complet distruse. În jur e numai murdărie și praf. Mecanismele de lucru impiedica trecerea transportului personal și a ambulanțelor. Iar în caz de forță majoră devine imposibil accesul vehicolelor cu echipament special și transport. Părți ale casei aflate în construcție atârnă deasupra drumului, creând pericol pentru trecători și pentru transport. Trotuarele și drumurile de acces intră în zona de acțiune a macaralelor puternice. Drumurile au fost lăsate atât de strâmbe si inguste încât două mașini nu pot merge simultan, persoanele cu scaune cu rotile, mamele, femeile cu cărucioare nu pot trece calm fara teama, ca să nu mai vorbim de invalizi și de persoanele în vârstă. Situație este foarte periculoasa.

În ciuda solicitărilor noastre repetate adresate conducerii societății de construcții de a ajunge la o decizie privind compensarea parțială a impactului negativ al construcției noi asupra casei din jur, sub forma amenajării peisajului suplimentar, nu a fost încă primit un răspuns. De asemenea, nu sunt rezolvate problemele cu numărul de vehicule care depășesc orice standarde rezonabile de mediu, precum și faptul că a existat o tăiere în masă a copacilor, toate acestea au dus la otrăvirea permanentă a mediului și a zonei locuitorii din zona de locuit.

Vă atragem atenția asupra faptului că în timp util, înainte de începutul construcției casei, arhitectul-șef al municipiului, S. Borozan, care a semnat toate autorizațiile, a ordonat constructorilor să găsească o limbă comună cu chiriașii.
O indiferență dezinteresată față de locuitorii din Chișinău din partea constructorilor și indiferența din partea organelor de resort de control întăresc atitudinea negativă din societate față de autorități, ceea ce creează o tensiune nedorită în societate.
=======================================

Locuitorii din casele st. Florilor 12/1, 12/2, 12/3,
Str. Miron Kostin 1/3, 3/1 au apelat în mod repetat la diverse instanțe cu cerința de a anula valabilitatea permiselor pentru construcția ilegală de 75 de metri pătrați. case la adresa: str. Florilor 12/2. Cu toate acestea, construcția şantierul funcţionează și se află în prezent în construcție la etajul cinci.
Casa nu a fost încă construită complet, însă încălcările pe care le-am semnalat în mod repetat deja au început să se manifeste. Acest lucru se aplică, mai presus de toate, la distanțele admise la casele existente, la insolație și la coeficienții CUT și POT. În cazul în care casa este construită, aceasta va crea o mulțime de probleme nu numai pentru viitorii rezidenți, dar și pentru cei care locuiesc în casele din apropiere. Acest lucru va fi asociat cu lipsa locurilor de parcare și a traficului pietonal nelimitat.
În plus, vă rugăm să acordați atenție terenului de joacă pentru copii, care a fost construit de ei, în loc să fie demolat. Nu corespunde dimensiunilor cerute, este situat aproape de drum, nu este împrejmuit și nu este amenajat conform reglementărilor în vigoare.
Transferul în sistemul de canalizare a fost efectuat fără acordul cu CCL-232, care este proprietarul acestuia, ceea ce poate duce la o posibilă inundare a subsolului casei în viitor.
Vă rugăm să trimiteți reprezentantului dvs. la acest sit pentru a vă întâlni cu locuitorii casei din jur și să verificați încă o dată conformitatea autorizațiilor cu legislația în vigoare.

(Visited 1 times, 1 visits today)

About The Author

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of