Părinții au ars în casă, dar poliția nu caută vinovații

In luna octombrie 2016 părinții mei au fost găsiți carbonizați în casă la Țareuca. De două zile era casa arsă și nimeni din vecini nu au văzut. Fratele meu a venit de peste hotare vrînd să le facă părinților o surpriza și i-a găsit… asa cum i-a găsit. Expertiza a demonstrat că locuința a fost incendiată intenționat din mai multe părți, ceea ce era clar de la bun început. Mama mea, apăra în judecata interesele fratelui meu, care a fost bătut de către o persoana, pe care o și bănuim de omorul părinților mei. Cu două zile înainte de judecată s-a întâmplat nenorocirea (interesant)!

Părinții mei erau amenințați de această persoană. Mama a și depus o plângere pe numele comisarului din Rezina, dar el a râs zicând : ,,ce poate să vă facă acest om, eu am vorbit cu el, stați liniștiți”. Și iată acum rezultatul. Ancheta nu crede în expertiză, care e de stat, nu privată și au dat din nou la expertiză, pe motiv că expertul e prea tânăr. A trecut un an și jumătate și nici un rezultat. Anchetatoarea nu vrea sa raspunda la sunetele noastre.

Familia mea a avut mai multe probleme cu aceasta persoana care a fost șeful poliției criminale cu antecedente penale, sigur că e în relații bune cu foștii colegi. Adică nicidecum nu poate ancheta să se desfășoare în mod cinstit, dacă au fost colegi. Știu că statul nostru e corupt, dar chiar așa de corupt, ca omul să fie ucis, mai apoi incendiat ca sa fie ascunse urmele. Nu cred că e real așa ceva.

De trei ori i-am scris ministrului prin intermediul rețelelor de socializare. După prima scrisoare, am înțeles că au efectuat un control la Rezina. Anchetatoarea mi-a zis foarte supărată. Dar cu atât, cel puțin eu nu cunosc altceva. D-na Gotornician (anchetatoarea) a zis că l-a întrebat pe acest om (bănuit de noi), dacă a fost în seara-ceea prin localitatea cu incidentul și el a zis că nu. I-a fost controlat telefonul mobil și cu atât. Cu asta l-au scos din lista bănuiților. Cine merge să săvârșească a așa infracțiune cu tel. mobil în buzunar? Poate nici nu e vinovat, însă ancheta nu face nimic, că să ne demonstreze contrariul și să ne arate un alt suspect.

În 2010 am emigrat în altă țară din cauza acestui sistem, iar în 2011 cineva a pătruns în casă și a sustras din safeul care era instalat în perete  un șir de acte și arma de foc (pistol). De locul unde se afla safeul, în afară de membri ai familiei mele, știa numai persoana în cauză. Nici până acum nu a ieșit la iveală (interesant!). Sunt mai multe motive, care ne face să bănuim persoana în cauză. Știm cu toții că în Moldova predomină corupția, dar chiar până într-atât, dublă crimă, în așa mod? Pentru ce au dat ei să se facă a doua expertiză și de ce după un an și jumătate nici un rezultat? Am senzația că special lungesc timpul ca să nu să se mai descopere nimic. Am apelat la ajutorul D-stră, în speranța că poate se va mișca din punctul mort în care se află dosarul și dreptatea va triumfa.

Mariana 

(Visited 1 times, 1 visits today)

About The Author

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of