social

I-au interzis să intre în Moldova pentru că a stat prea mult la bunici

Sunt o mama din republica Moldova,  am 2 cetățenii ca orice moldovean. Dar am și o fiica pe care am născut-o in România, unde s-a ales direct cu cetățenia romana. Au trecut anii și fata e deja majoră.

Santem stabiliți acuma in Italia și in orice an fata pleacă la bunei in vacanța. Ea are numai cetățenie romană, deoarece m-am gândit, la ce ii mai trebuie și cea moldoveneasca, dacă frontierele le trece numai ca românca și nu a avut probleme nici odată pana in prezent.

Vara aceasta a stat la bunei 3 luni de zile pana când începe școala in Italia, dar au venit sărbătorile de iarna și i-am cumpărat bilet ca sa zboare iarăși la bunici, în Moldova. Aterizând la aeroport, la un moment dat i se spune ca nu are dreptul să iasă din aeroport , deoarece a încalcă permisul de ședere, adică 3 luni, au găsit-o cu 8 zile mai mult de termenul permis de ședere ca cetățean străin.

Sincer, nu m-am gândit și nici prin cap să-mi treacă ca exista așa lege, poate ca nu mi s-a întâmplat vreodată. Eu, nervoasa, ii spuneam fetei să-mi dea pe cineva de la aeroport să-mi explice care-i problema. Un angajat de acolo i-a zis  ca nu are dreptul sa vorbească cu nimeni la telefon, fata plângea mereu, eu la mii de km distanță cu nervii la pământ, care-i problema?!

După un timp s-au hotărât să-mi spună problema la telefon, deoarece cred ca a venit un superior și i-au permis grănicerului să-mi spună problema. Eu, sa ma  scuzați, cu nervi, am început sa vorbesc cu un ton un pic mai agresiv cu el, ca pana la urma am înțeles care e problema.

Soluția era sa stea in sala de așteptare pana dimineața și apoi trebuia sa se întoarcă de unde a venit. Era ora unu de noapte, ca zbor târziu a fost. După ce am terminat discuția cu angajatul de la aeroport, fata îmi spune ce-a zis poliţistul, ca dacă eu aveam sa vorbesc mai frumos, avea sa rezolve altfel situația, adică iese ca ea putea sa între in Moldova, nu era nimic așa grav?!

Întrebare, cu bani la mâna sau cu amenda? Și încă o întrebare de ce nu se anunța cetățeanul străin care a stat mai mult înainte de a pleca din țara, cum ar fi fata mea când a zburat vara înapoi în Italia, atunci pe moment puteau să-i spună ca a încălcat termenul de ședere cu 8 zile!?  Ce e mai bine acuma, neștiind de aceste legi, ii cumpăr bilete dus-întors, nu intra in Moldova iarăși bilet înapoi in Italia…

Oameni buni astea îs bani munciți cu sudoare, nu ne putem întinde așa! Se anunța din timp persoana, nu după ce sau cumpărat biletele! Mai sunt persoane care nu știu sau nu-și dau seama  ca au stat mai mult decât trebuie! Vroiam sa știu cum e procedura de ședere încălcată, adică legea, când se anunța persoana ! Și încă una toți acei de la aeroport cu toți acei veniți din străinătate vorbesc cu niște aere de parca ar fi Dumnezei. Ar trebui sa vorbească într-un ton mai respectuos!

Olesea

4 gânduri despre „I-au interzis să intre în Moldova pentru că a stat prea mult la bunici

  1. Nu va inteleg revoltarea! 🤔
    Astea sunt legile. Ea este cetatean strain pentru Moldova. Cand mergeti in alta tara, va interesati de legile lor? Nu va recoltati ca nu ati stiut? Cand va interzice alta tara sa intrati pentru ca ati intrecut termenul, va resemnati si, cu capul plecat, va intoarceti acasa unde va schimbati pass biometric. Cand e vorba despre Moldova- e tragedie moldiala si punem pe net 😡 Vamesii au respectat legea, iar fiica Dvoastra e un simplu cetatean strain.

    Apreciază

  2. Pina cind Moldovenii se v-or comporta asa cu cetatenii straini (turisti si investitori) economia nu v-a avea surse destule pentru dezvoltare.
    Fata trebuia sa fie anuntata inca cind pleca ca a incalcat termenul de 8 zile, dar iertata pentru este prima incalcare.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s