dreptate

Vecinul mi-a poruncit să merg prin rîpă, nu pe drumul său ”privatizat”

Locuesc linga omul de care se teme satul si de partea căruia e si politia, nu am ajutor de la nimeni, trăiesc cu mama in virsta de 67 de ani si cu copilul. Acest om are un hobby, să-şi bata joc de cineva si victimele suntem noi. Acum doi ani a poruncit sa tai toti copacii din gradina ce se afla la 3,5 m de gardul lui ca ii tine umbra la gradina si fac frunze, noi de acest om ne-am temut tot timpul si, ca sa nu am probleme cu el, am cautat oameni si le-am platit ultimii bani, 400 lei ce-i aveam, pentru a taia copacii ce erau tineri, pusi de bunelul meu.

Asta toamna mama a pus in drum, in fata portii, rumeguş de lemn si nici asta nu i-a placut vecinului, a ordonat mamei, asa batrina cum este, sa stringa tot si sa duca intr-o ripa mai departe. Canalizarea cind am facut-o tot, la fel, m-a chemat la el, ca impăratul pe ţăran, ca sa-i zic ce am de gind sa fac la mine in ograda, s-a temut sa nu iaiu apa din fintina din drum, pe care tot o considera a sa. Dupa ce a reparat-o, ca e om gospodar, a pus doua pompe in ea si ia apa gratis. De teama sa nu iau şi eu, m-a chemat sa ii dau socoteala, apoi cind i-am zis ca pe contract o sa am apa, s-a legat de canalizare, cum ca sunt 5 m de la fintina si nu am dreptul, dar adevarat e ca sunt 15 m nu 5, numai ca nu pot sa ii zic nimic ca el o tine pe a sa si se considera cel mai drept in minciunile lui, si atunci, nevrind sa am probleme cu el, am zis lucratorilor sa faca o alta borta in alt loc, si pentru ceea munciseră deja am achitat in plus 500 lei, ca asa costa
Iar acum nu-mi da voie sa merg pe drum, ca si drumul tot e al lui!
Si mai rau e ca întărîtă oameni, sau cum se mai spune, ii influienteaza moral, socot ca doar un bandit poate si se pricepe sa faca asa ceva, nustiu ce vrea sa obtina, dar e pornit pe mine rau de tot, are 57 de ani si vrea sa-mi impună aici reguli de care vrea el! Asa de tare m-a zapacit, ca nu pot intelege, locuesc in sat de oamni cu legi de stat, sau in satul unui feudal care face legi ca-n puscarie!? Nicio dreptate nu e, frate, in acest raion, e junglă unde legea o impune cel mai puternic!?
Larisa de la Cioreşti

Un gând despre „Vecinul mi-a poruncit să merg prin rîpă, nu pe drumul său ”privatizat”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s