social

Statul nu mă ajută să-mi hrănesc copilul sănătos

Ma numesc Gloria Filipas, sunt din satul Tirnova, Donduseni. Am nascut cu 3 luni in urma, copilul meu nu se hraneşte cu lapte matern. Asistentele de la maternitate au zis ca trebuie sa-mi dea amestecuri (lapte-praf) pentru copil, conform legilor. M-am apropiat la centrul de sanatate din sat, acesta apartine de spitalul din Ţaul, medicii de sector au zis că nu au fonduri pentru aşa ceva.

M-am adresat repetat cind a implinit fata mea 2 luni, au repetat că încă nu le-au alocat bani consiliul raional Donduseni. Am mers pînă la Consiliul raional Donduseni, acolo au comunicat ca Spitalul din Ţaul are alocati bani de la minister pentru hrana la copii! Am sunat şi la linia verde a spitalelor, au zis ca rezolvă problema si mi-au dat un nr de telefon la Minister (doamna de acolo a zis ca au fost alocati bani pentru hrana, si daca nu-mi dau pachete cu hrana, sa-i dau in judicata. Aşadar, nu au rezolvat nimic!
Şefa spitalului Ţaua mi-a zis ca degeaba fac galagie, ca n-o sa vad nimic!
La farmacie cel mai ieftin pachet cu hrana costa 55 de lei, eu am avut ceva bani strinsi sa-mi iau casa, i-am scos pe toti si luam mîncare la copil, iar eud eu stateam intr-o vreme chiar flaminda…
http://lex.justice.md/index.php?action=view&view=doc&lang=1&id=29834
Reiese că statul mă ajută numai cu vorba să-mi hrănesc copilul!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s