dreptate · Educație · social

Nu plăteşte alimente şi nici nu o lasă să plece peste hotare

Ne aflam in așa situație foarte grea:
sora mea cu doi copii lucrează la gradiniţă in Bălti și trăiește in chirie. E divorțată de doi ani. Problema e ca fostul soţ nu plătește pensia alimentara la copii. L-a dat in judecata sa-l lipsească de drepturi părinteşti la Ungheni, el s-a speriat și a plătit 34 mii lei, mai are datorii doar 6 mii. Din cauza aceasta judecătorul de la Ungheni ne-a respins cererea. Acum trebuie sa mergem la curtea de apel pina pe data de 22 Iunie 2019.

Chiar nu ne poate ajuta nimeni să-l lipsim de dreptul de părinte dacă el

1) Nu plătește pensia alimentara regulat, doar atunci cind vrea el și are restanțe mari.
2) fumează substanțe narcotice și judecata nu-l pune sa demonstreze prin expertiza ca nu e adevărat
3) asistenta socială de la Bălți a anulat ordinul de întrevedere al tatălui cu copiii pentru ca el nu se prezintă și nu vizitează copiii
4) a stat la închisoare pentru ca a fost violent și sora mea are grija ca poate fi violent fata de copii
5) pune piedici surorii sa plece la munca cu copiii peste hotare. Ca sa poată să le ofere un viitor mai bun. Și el nici nu plătește pensia alimentara regulat.

Poate ca legea să-l lipsească de dreptul de părinte pe timp limitat de exemplu un an ca el sa dovedească ca este responsabil sa întrețină copiii financiar și material, ca sora mea sa nu fie nevoită sa plece peste hotare la munca.

Faptul ca el nu plătește regulat pensia alimentara pentru copii nu e un motiv de-ajuns ca încalcă dreptul copilului de a fi întreținut și nu e responsabil fata de copii, pune numai piedici in dezvoltarea acestora .

Un avocat e foarte scump, im plătit 7 mii de lei pentru ca sa ne susțină la Ungheni in judecata. Pentru curtea de apel ne spune ca costa circa 6 mii lei, plus încă de fiecare cerere adaugatoare pe acest caz. Clar ca suntem gata sa plătim serviciul de avocat, dar, din păcate, nu ne permitem așa sume cu salarii mici.

Sora mea are salariu de 2600 lei dintre care 2500 plătește gazda. Eu o ajut sa procure îmbrăcăminte și mâncare la copii.
Poate aveți pe cineva care ne poate ajuta in acest domeniu .

Va Mulțimesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s