civic · dreptate · mafia

La vitrină e un preț, iar la casă… e mai mare!

Iată o șmecherie la care recurg majoritatea magazinelor din țări din lumea a treia, ca să vîndă produse scumpe le pun etichete de la cele de alături, mai ieftine, contînd că clienții nu vor observa sau că vor scăpa doar cu scuza că s-au încurcat prețurile.

Vă îndemnăm să documentați fiecare astfel de caz, să scrieți plîngeri în registrul de reclamații și sesizări la Agenția pentru protecția consumatorului.

Ieri seara am intrat in magazin si am procura pîine si halva. Cînd am ajuns acasă halvaua avea un miros neplăcut. M-am intors a doua zi la magazin, m-am apropiat de produs sa vad termenul de valabilitate, pe el era scris sase luni daca se pastrează in frigider si patru fara frigider. Produsul era fabricat pe data de 20.02.2019. Am chemat administratorul i-am spus care este problema, administratorul a reactionat îndata si a scos produsul de la vitrina. Între timp am observat altceva. Pretul care era la vitrina nu coincidea cu pretul din bonul de plată. La fiecare produs noi suntem furați cîte doi lei sau chiar trei! Cred că toată lumea trebuie sa fie informată de citi bani suntem furați in magazine. Oameni buni fiți atenți la prețurile de la vitrina si la prețurile din bonul de plată!

Analizînd aceasta situatie nu prea puteam sa inteleg scopul lor, TVA este inclus in pret, procente la stat ei achită. În bonul de plată este inclus impozitul care se achita la stat. Cu statul nu are probleme. De ce prețul de la vitrina este mai mic decat in bonul de plata? Doar dupa prețul din bonul de plată se achita TVA? Inseamna ca produsul este expirat sau nu a fost păstrat în condiții corespunzătoare. Cum să-și recapete ei banii ca sa nu intre in minus? La cumpărător îi facem o reducere de 2 sau 3 lei, insa la casa le întorcem acesti 2 sau 3 lei. Si voiala! Am rezolvat problema, suntem toti bucuroși și fără probleme…

Anonim/ă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s