“Oamenii legii” · mafia · opinii · social

Strigăt de disperare: ne mănîncă sărăcia și corupția!

Buna ziua mult stimata conducere a Republicii Moldova, dindu-va votul de incredere la alegeri, noi suntem convinsi ca dumneavoastra sunteti demni de acest vot si ca aveti o echipa demna de a face fata lucrurilor.
Dar, cu pareri de rau, nu pentru prima oara ma conving ca echipa nu va face fata lucrurilor si, parerea mea, uneori trebuie sa va dezbarati de parazitii care nu fac fata lucrurilor!
Reclama in campaniile electorale este mare ca sunteti pentru oameni, ca lucrati pentru oameni, dar realitatea arata altfel, deaceea ma framinta tare care este viitorul aceste tari si acestui popor!
Ma numesc Mihail, am o soarta grea, dar cind inca ma infrunt si cu pedicile statului durerea imi este mai mare! De acord, o sa ziceti ca nimeni nu-i de vina cu soarta mea, dar rugamintea este macar piedici sa nu puneti si sa lasati omul sa existe asa cum poate, dar sa nu-l distrugeti mai mult!
Am avut copilarie fericita, macar ca am crescut numai cu mama, tata a decedat cind aveam 7 ani si sora avea 5 ani. Mamica s-a straduit din rasputeri sa ne cresca fereciti si educati, poate n-am avut ceea ce au avut alti copii, in schimb am avut caldura si dragostea de mama deplina pe care vreau sa i-o transmit copilului meu pe care de la 2 ani îl cresc singur. Sotia a decedat, mi-a lasat unica bogătie pentru care ma agăț de viata cum pot!
Am fost nevoit sa lucrez ca nu avut mama posibilitati financiare pentru sa ma invete si am lucrat ce am invatat de la oameni si Din pacate nu am fost cu copilu meu de mica din motiv ca trebuia sa o intretin sa nu duca lipsa de nimic, si pe mamica trebuia cumva sa o ajut, ca ea imi crestea fata si nu putea sa se duca sa lucreze…
În 2017 m-am imbolnavit, am fost diagnosticat cu fibroza de gradul 4 (in popor ciroza a ficatului), care s-a agravat din cauza medicilor, ei mi-au incurcat diagnoza! Am fost nevoit sa las si lucrul pe care l-am invatat si datorita caruia aveam un venit stabil. In schimb am primit gradul 2 de invaliditate si o sursa de existentă de doar 300 lei pe lună de la stat.
Atunci mi-am dat seama ca este mizer de tot, dar trebu fata sa o cresc scoala cere cheltuieli enorme, dar am nevoie si de medicamente si de investigatii care sint costisitoare si totusi am nevoie sa lucrez. M-am consultat cu medici, ce as putea lucra eu ca sa ma intretin. M-au sfatuit, ca sofer, citeva ore pe zi macar.
Si de aici incepe un alt joc cu mine am strins cit de cit o suma pentru a invata mi-a ajutat cit de putin si sora si mamica si m-am mai imprumutat numai sa detin permisul de conducere ca sa pot si eu lucra cit imi mai permite sanatatea si sa ajut cu ceva, dar nu-i atit de usor cum mi s-a parut. Auzeam eu de la altii ca-i greu, ca unii cu anii dau examenele practice si nu mai au permise!
Nu am crezut, ma gindeam, ei cum daca te stradui si inveti, respecti legele, respecti tot? cum poti sa nu dai? da ba chear e asa, daca nu ai bani, nu rezolvi nimic la noi in tara, m-am convins peste tot!
Si inloc de banii acestea sa ma pregatesc de iarna sa cumpar lemne si sa pregatesc copilul de scoala, am inchis o suma enorma pentru mine si inca am ramas dator, am frecventat scoala, am frecventat toate orele practice care se recomanda si, in schimb, primesc numai ”respins”, examenele teoretice le dau din prima oara, examenele practice nicidecum, de 2 ori deja m-au picat! Oare ce nu-i bine, sau scoala nu mi-a predat cum se cade sau eu is asa de prost sau e altceva la mijloc, pina acum mi se invirt gindurile acestea. Bine, bine, eu is prost, dar toata lumea aceasta care vine zi de zi si se intorc toti cu respins asa is de prosti la noi in tara toti? si cind m-am inceput a interesa, toti spun, din prima si a doua oara nu da nimeni examenu, da de ce?
am simtit si pe pielia mea!
1) In ziua examenului gata esti stresat
2) Specialistii se comporta exact ca cu niste prosti de parca toti is prosti, brutal, cu glume de prost gust…
3) Masina deteriorata ca nici instructorul nu-i in stare sa o porneasca, cum asa, cum? si tot e bine si toti tac, ca se tem ca n-o să mai primesca permis.
Si stiti, au fost corecti, imi spuneau tot oamenii din rindurile celea, decit sa fii respins de 10 de ori, mai bine le dai 350 euro, si oricum prima data nu dai, nu da nimeni. Plus, de fiecare data platesti taxele de stat plus timpul trece ca la examene nu te poti programe ca locuri nu-s, luni intregi! Dar la urgenta taxa e mai mare, esti si nevoit sa iei lectii adaugatoare ca sa nu uiti.
Si vii în ziua examenului si bei valeriana si nu te ajuta ca oricum ei te incurca, ii rogi sa fe mai prudenti si nimic, fac gluma de prost gust, te sustrag si atit.
Am scris petitii ca sa ma ajute cumva ca sa nu ma incurce ca nu mai am bani nici de taxe de stat, nici de lectii, eu nu zic ca eu is perfect, dar cind te mai ”ajuta” ei adică te incurca, apoi indeobste e greu, si ce credeti, ma suna specialistii de la agentia de servicii publice si doua zile ma terioriziaza, mai mult decit atit, ma ameninta spunindu-mi ca sunt penalizari, ca pot să nu primesc permis niciodată!
Oameni buni, in ce epoca traim? Mă întreabă dacă nu mi-i frica de dumnezeu ca cineva va ramine fara loc de lcru? da voua dragi specialisti nu vi-i frica de dumnezeu ca de o luna de zile lupt cu voi, am stres, mi-au ridicat biochimea de la 160, care tot nu e normal, la 500, si ma distrugeti!? Veti lasa un copil de 12 ani nu numai fara mama, dar si inca fara tata, ce faceti voi, dragii mei?
Stiti uneori am gindul sa vin in fata parlamentului, in fata guvernului, asa flamind si cum sint, ca poate de acolo ma va auzi cineva si poate si poporul se va trezi si va spune adevarul care nu se permite sa spui, nu corect tractați, dragi conducatori ai tari, cuvintul “democratie”!
Sincer nu vrau nimic nu vrau deacuim nici acel permis, imi pare rau numai de timpul pierdut si de sanatatea pierduta care n-o sa o intorc niciodata, dar poate macar iti citi si veti sti ce paraziti aveti care va maninca de jos si poate altor oameni le voi ajuta prin schimbarea acestui sistem grozavnic!
Trag multa nadejde ca macar veti citi cineva acest mic strigat de suflet multumesc!
Mihail Panasel, satul Volintr, raioul Stefan Voda

Un gând despre „Strigăt de disperare: ne mănîncă sărăcia și corupția!

  1. Lipseste EXEMPLU !!!!
    Şi eu ştiu ca trebuie dat de la noi, adica nu numai la copii, LA ADULȚII !
    La POPORUL !!
    ….şi apropo de EXEMPLU ….şi de bani de care vad ca orcum iți place sa vorbeşti :
    Cînd dai inapoi MD 421 sennheiser ca ai furat la tinereti din Moldova ca „macaronarul” : danielegranzo MARTIREinMoldova adica eu, a donat pentru şi numai pentru tinereti talentati din Moldova, lumea ştie ca tu incunjurat cu JURNALTV prieteni tai AI FURAT MICROFONUL valoare de 400 de euro!!!! Şi nici in fața la lumea şi amnesty international, ziua de 7 Aprilie 2019 … si jurnalista blondița din swedia, grasuța dar cu doi ochii aşa luminoasi…. straluciasi, EŞTI UN „element” FARA RUŞINE ….
    dar ca ORCUM ARE OAIELE SALE adepti ….şi pentru aceasta
    SCOALA de GINDIREA Republica Moldova nu -a schimbat de un nimic nici dupa 35 de ani …personal l-a gasit mult mai lingvistic rusificata şi „porcuos” turcizata. Hai! Censureaza! Ca orcum lumea ştie cine, cu adevat eşte badaran mascarat.

    Apreciază

Lasă un comentariu