“Oamenii legii” · dreptate · opinii · pericol · social

Vecinele mă terorizează, acum şi poliţia le ţine hangul

Sunt S.B. din Orhei, casatorita si cu trei copii. Traiesc intr-un bloc comun cu T.O. si N.V. care sunt locuiesc de-asupra mea, eu fiind la nivelul 4.

În momentul de fata ma aflu in relatii ostile cu T.O. si N.V. Divergentele noastre au inceput in 2016 in urma unei situatii de conflict legate de acoperisul casei unde locuim. Mai exact una dintre ele a strins bani si a acoperit partea ei, dar scara a continuat sa fie inundata pe timp de ploaie, atunci am cerut banii sa-mi fie restituiti si ea a refuzat, zicind la politie ca eu nici nu am dat. Am apelat atunci la procurorii din Orhei (cărora tin sa le multumesc enorm) si vecina a recunoscut deoarece aveam martori si mi-a restituit banii. Poate pentru cineva e putin 1500 lei, dar pentru noi este jumatate din salariul cu care ne intretinem 5 persoane pe timp de o luna.

De atunci a inceput totul.

Usa mea zilnic era murdara de scuipatura, mase fecale etc. Cind ma intilnea in strada ma batjocorea sau imi arata fundul (am si dovezi video).

T. si N. cind mergeau pe scara blocului mereu se incaltau in tocuri si tropaiau insistent pe linga usa mea sau chiar bateau cu picioarele.

Lumina apartamentului meu o stingeau pe timp de noapte de mai multe ori, astfel incit intr-o dimineata ne-am trezit cu mai multe aparate casnice deteriorate din cauza scurt-circuitului pe care l-au provocat. Acest fapt a cauzat familiei mele o dauna de proportii foarte mari.

Ca sa denigreze imaginea familiei mele, umblau la toate intitutiile legate de familia mea (spital, scoala fetei, gradinita, serviciul sotului), ca sa caute careva informatii negative despre noi, pentru a le aduce politiei, cu scopul de a demonstra ca avem ceva negativ, ceea ce nici pe departe nu au reusit. Dimpotriva, toti au avut cuvinte de lauda si acest fapt le-a suparat mai tare, astfel ele difuzau informatii false pentru lezarea demnitatii si onoarea familiei mele.

La fel pozele mele personale insotite de cuvinte urite au aparuta si pe retelele de socializare.

Intr-o zi pe usa mea a fost lipita si o foaie scrisa de N. V. cu invinuiri false si amenintari la adresa sotului meu (pe care am anexat-o la scrisoarea trimisă organelor).

Sotul lui T. O. , T. V., avind origine din familie problematică si chiar el insusi cu probleme alcoolice ne ameninta ca ne va nimici. Vecinii mi-au spus ca l-au vazut de mai multe ori ca a fotografiat usa si copiii mei pe afara. Imi este frica de el deoarece cind este in stare de ebrietate este atit de agresiv incit nici sotia sa nu-l lasa sa intre in casa.

Am apelat de mai multe ori la politie, dar ei nu aveau probe suficiente sau T. si N. refuzau sa se prezinte, atunci politistul de sector ne-a sfatuit sa punem videocamera si astfel se vor solutiona problemele.

Insa problemele s-au marit.

N. si T. s-au aratat foarte indignate, stiind ca nu vor mai putea executa careva daune si au apelat la Centrul de Protectie a Datelor cu Caracter Personal, acuzindu-ne ca am instalat videocamera ilegal si ii incalcam dreptul ei la viata privata.

Au scris plingeri peste plingeri si au facut astfel incit sa punem camera video astfel incit sa se vada usa mea, dar nu si cine sta la 50 cm linga usă, astfel ele pot continua sa faca acte de vandalism pe scară.

Am avut din partea lui T. si N. foarte multe acuzari false si mereu purtata pe drumuri chiar si pe timp de iarna.

De exemplu, am fost acuzata ca traiesc in apartamentul meu ilegal si pentru acest fapt am fost investigata.

Am fost acuzata pe nedrept ca am batut-o pe T. O. pe scara blocului, dar am demonstrat la politie ca in momentul cind am fost acuzata eram afara cu copiii si am avut si martori care au confirmat acest fapt.

Odata am fost acuzata ca am stropit-o cu careva lichid pe N. Alta data ca am stricat lacatul lor de la usa, apoi s-a dovedit ca in realitate N. si-a rupt cheia in lacat (mesterul mi-a spus personal).

M-au acuzat si de faptul ca le-am imbrincit pe scari pentru a le face sa cada.

M-au acuzat din nou pe nedrept ca le telefonez si le amenint etc., etc.

Si mereu asa ambele depuneau cereri la politie invinovatindu-ne de fapte de care in realitate nu am facut si de fiecare data aveam cistig de cauza, reusind intr-un fel sau altul sa demonstrez nevinovatia noastra.

O asemena situatie a avut loc la data de 18 martie 2019, baietii de la StarNet au facut gauri pe scara unde traiesc pentru a instala o teava. Facind gaurile fara permisul meu m-am inteles cu ei sa acopere gaurile si sa instaleze teava doar atunci cind vor avea acordul de la majoritatea locatarilor. Intre timp, din blocul locative am vazut cum a iesit N. V. care s-a apropiat de instalatori dupa ce am vorbit eu cu ei si a discutat ceva. Eu nu m-am implicat caci, cunoscind-o pe ea, nu am dorit sa intru din nou in polemici.

Dupa plecarea ei, unul din instalatori a mers cu mine si ne-am ridicat pe suprafata dintre etaje si i-am aratat ca nu au astupat gaurile precum au spus, tot atunci s-a auzit cum s-a deschis usa apart. lui N. urmate de cuvintele: ,,Замолчи сумасшедшая’’.

Am recunoscut vocea, era T., atunci i-am spus baiatului sa nu facem galagie si sa iesim din scara blocului.

Dupa ce instalatorii au plecat eu am ramas afara sa o astept pe fiica mea, M., sa ma ajute sa ridic, ca intotdeauna, caruciorul la nivelul 4.

Aproximativ la 15:15 fiica mea a venit, s-a apropiat de mine in curtea blocului, astfel luind copii si caruciorul am urcat scarile pentru a ajunge la usa mea.

M. ducea caruciorul din fata, iar eu din spate. Cind am ajuns in fata usii apart. nostru si in timp ce M. descuia usa, am auzit ca cineva in graba cobora scarile de la nivelul 5. Mai apoi am constatat ca erau T. si N., dupa asta am simtit o lovitura in regiunea capului si apoi am fost trasa de par si de subsuori spre nivelul 5 numai sa nu nimereasca sub vizorul camerii instalate la usa mea, ele nu cunosteau ca la acel moment camera nu functiona.

Eu incercam sa opun rezistenta. Mi-am revenit fiind deja pe suprafata scarii nivelului 5. Cum am mentionat, am incercat sa opun rezistenta, doar prin faptul ca m-am apucat de balustrada de la scari.

Am fost trintita pe scari cu partea laterala a corpului si strigam la M. dupa ajutor. M. s-a apropiat de mine numai dupa ce a lasat copiii in casa.

M., fiind linga mine, le-a indepartat cu forta ca sa ma elibereze, intre timp sarmana primea lovituri cu coada de matura.

Cind am fost putin libera, M. m-a impins sa intru in apartament ca sa chem politia si sa anunt cazul de agresiune fizica.

La sosirea inspectorului de sector, Marin Scripnic, feciorul meu, G. de numai 2 ani, a reusit prin semne si jumatati de cuvinte sa explice cum a putut ca mama lui a fost agresata.

La sosirea politiei ele au inceput sa ne acuze ca ca si cum eu cu M., in timp ce ne bateau, le-am furat telefoanele.

La aceste acuzatii am insistat de mai multe ori ca sa mi se faca perchezitie si sa caute liber in locuinta mea, dorind sa demonstrez ca nu am luat nici un telefon caci nu aveam nici posibilitatea, a duart atit de repede ca nici nu am reusit sa inteleg ce se intimpla, ele au fost 2 , iar eu una singura, ele cu matura si cu plan bine pregatit. Ce sa mai spunem ca una are circa 65 iar alta 70 kg, iar eu 46kg. Si nu un telefon, dar imi incrimineaza tucmai doua! Unde aveau acele telefoane, caci ambele ma tineau pe mine si inca matura o aveau la indemina cu care ma loveau neincetat?

M-au luat prin surprindere, nu am crezut ca le va supara atit de tare faptul ca nu am lasat sa traga teava cu cablul de la StarNet (unde ulterior am aflat ca lucreaza si sotul lui T. O., Vasile).

In noaptea ceea m-am simtit foarte rau ca am fost nevoita sa-mi pun dexametazon si analgezice.

Dimineata am ajuns la medic cu ameteli, greturi si dureri de cap insuportabile, dupa care medicul mi-a diagnosticat o comotie cerebrala pentru care trebuie sa urmez un tratament de circa 3 luni. Am fost si la medicul legist de la Rezina conform indreptarii eliberate de politie in seara data. Acolo le-am vazut pe T. si N. ambele cu telefoanele in mina.

Acum pe numele meu si a ficei mele este deschis un dosar penal incriminindu-ne infractiunea prevazuta de art.187 alin.(2)! Avem de suferit caci lezeaza demnitatea si onoarea noastra. Mai ales ca fiica vrea sa-si continuie studiile la drept si acest dosar i-ar putea afecta viitorul.

Unde este dreptatea? Pentru ce sa fim invinuite cind noi suntem cele care au avut de suferit?! Noi am chemat politia caci am fost agresate si batute, mi-au sustras un cercel de aur cu perla in valoare de 800 lei in timpul bataii. Am urmat un tratament lung si costisitor (toate bonurile de plata de la farmacie le pastrez). Alaptind copilasul de doar 3 luni, am pierdut sinul astfel am avut din nou cheltuieli financiare. Toate acestea nu s-au luat in considerare, dimpotriva, am primit de la politie raspuns ca nu au dovezi suficiente ca am fost agresate fizic si ca mi-au sustras cercelul, dar ne-au invinuit de furtul telefoanelor.

Dar cind au venit atunci la moment in ziua cu pricina si ii rugam sa faca perchezitie in casa mi-au spus ca ei ma cred ca nu am luat nici un telefon, dar la 3 luni ma trezesc cu dosar penal.

Este strigator la cer ceea ce se intimpla. Cum, Doamne, sa-mi demostrez nevinovatia!?

Ele de multe ori cind treceau pe linga mine imi spuneau ca vor face astfel incit sa-mi vind apartamentul si sa plec cum au mai facut cu alte doua familii.

Ma amenintau ca vor face sa platesc lor daune materiale si morale pina la moarte.

Vreau sa va aduc la cunostinta ca N. si T. sunt personae foarte problematice.

Ele sunt astfel de tip de om ca daca afara este soare si ele zic ca afara ploua,atunci pentru toata lumea afara ploua. Nimeni nu trebuie sa se opuna opiniei lor chiar daca este gresita.

Cu toti locatarii blocului nostru s-au certat si pe toti au scris plingeri. Si nu numai cu vecinii au avut conflicte, dar si cu tot orasul (medici, educatori, colegi de serviciu, vinzatori si alti lucratori publici), adica cu toti cei care intra in contact cu ele.

Pe toti scriu plingeri la politie, si daca nu i se face pe placul ei, scrie plingeri pe la curtea de Apel si Procuratura generala (unde are probabil cunoscuti) pentru a obtine cercetari penale astfel incit sa aiba de cistigat de pe urma acestora.

Ia alte cazuri au scris plingeri pe politisti, avocati, pe procurori si judecatori ca sa fie eliberati din functie ca nu le acorda lor dreptatea.

Pe vecinul nostru politist l-a dat afara din serviciu cu acuzatii false. La fel, alti vecini si-au pierdut serviciul din cauza plingerilor lor.

Acum a ajuns si rindul meu. Procurorul care duce cazul nostru personal a declarat ca trebuie sa ma invinuiasca pe mine caci T. si N. au putere si pot sa faca astfel incit el sa-si piarda postul de lucru.

Mi-a dat de inteles ca el nu face pe dreptate, sau dupa lege, dar ma declara vinovata pentru a nu-si pierde serviciul.

Cu ajutorul unor cunostinte in Procuratura generala sau nu mai stiu unde le au aceste doua. Ele au mereu de cistigat daune materiale si morale pe urma cetatenilor nevinovati. Viata lor se bazeaza pe astfel de cistig si credeti-ma triaiesc foarte bine. Detin trei apartamente si o vila in nordul tarii. Isi face mereu reparatii luxoase si duc o viata minunata.

Dar eu cu 3 copii, sotul numai el lucreaza si are la intretinerea sa 5 persoane, mai avem noroc de parinti care ne ajuta cu cite putin.

Ajutati-ma sa-mi demonstrez nevinovatia, dati-mi un psiholog caci imi ies din minti nedormind nopti intregi. Niciodata nu am avut probleme cu legea. Sunt o persoana respectata de toti cei ce ma cunosc. Nu vreau sa fac sa sufere copii mei povara rusinii unui dosar penal. Risc sa fiu pedepsita pentru ca unii sa nu-si piarda postul de lucru, sau altii sa cistige pe urma acestor cauze. O sa ma lupt pina la capat, dar daca am sa fiu trasa la raspundere pentru o fapta ce nu am savirsit, imi voi pune capat zilelor sa arat lumii intregi ca la noi in tara nu exista dreptate, dar coruptie si ilegalitati. Sper numai la d-stra sa ma ajutati si sa nu fiti indiferenti la ceea ce mi se intimpla. Poate d-stra reusiti sa solutionati problema si sa-mi aparati drepturile.

VA MULTUMESC ANTICIPAT

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s