Interviu ESGA cu Diana Enachi, expertă achiziții publice

Interviu de Angela Grămadă, ESGA

Diana Enachi, expertă achiziții publice, Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale ”Viitorul”, Chișinău, Republica Moldova, este invitata noastră la ESGA Q&A.

Guvernele vin și se duc, dar trebuie să existe o memorie instituțională care să asigure continuitate în implementarea de politici publice. IDIS Viitorul, prin expertiza pe care o promovează, contribuie la o mai bună înțelegere, cunoaștere și implementare a diferitor politici publice în Republica Moldova. Diana Enachi este expertă în achiziții publice și monitorizează minuțios dezbaterile publice, modul în care autoritățile publice centrale și locale înțeleg să își asume implementarea capitolelor din Acordul de Asociere care se referă la acest domeniu.

De asemenea, cu Diana Enachi am discutat și despre cum experții din societatea civilă contribuie la îmbunătățirea aptitudinilor și capacităților autorităților publice locale la implementarea diferitor proiecte și transpunerea în practică a inițiativelor utile și generatoare de beneficii pentru populație.

Acest interviu a fost realizat în perioada desfășurării sesiunilor Forumului ONG-lor de la Marea Neagră, care anul acesta a fost organizat la Istanbul, Turcia, de către Federația ONG-lor pentru Dezvoltare din România.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s