dreptate · mafia · opinii · pericol · social

Închisorile sunt business, spălare de bani, lichidare a disidenților

Zilnic pentru întreținerea instituțiilor penitenciare statul cheltuie pînă la un milion și cinci sute mii lei, apoi lunar se cheltuie pînă la patruzeci și cinci milioane lei. Rezultă că o mare parte din mijloacele bugetare îi cheltuie un sistem învechit sub denumirea de Administrația Națională a Penitenciarelor de pe lîngă Ministerul Justiției. Iată că apare întrebarea, pentru ce unui stat mic, sărac, corupt și capturat îi trebuiesc atîtea închisori? Și le răspundem că:
1. Închisorile sunt un atribut al statului prin intermediul cărora te poți răfui cu orice persoană incomodă și poți chiar lichida pe acei de altă gîndîre, opinie și orientare, care le tulbură viața îmbelșugată și liniștită a elitei corupte moldovenești;2. Poți crea și aduce la putere în stat contra sumelor bănești pe această elită îmbuibată și total coruptă, cum s-a întîmplat la 24.02.2019; 20.10.2019 și la 03.11.2019, deși se știe cu certitudine că, conform art.11-13 din Codul electoral, condamnații nu votează.
3. Parlamentul RM a adoptat o serie de Legi menite pentru a reduce supraaglomerarea din penitenciare și reducerea cheltuielilor bugetare, cum ar fi Legea nr.210 din 29.07.2016 cu privire la amnistie în legătură cu cea de a 25-a aniversare de la proclamarea independenței RM. Modificările de Legi nr.163 din 20.07.2017 și nr.272 din 29.11.2018, însă în realitate aceste șmecherii ale guvernării nu au dat rezultatele preconizate, ci invers, s-au cheltuit în vînt, pentru că din penitenciare se eliberează o sută de condamnați în baza acestor legi și aceia în mod selectiv, dar înapoi apar alți două sute, chiar și mai mulți condamnați la închisoare.
În așa mod, dacă lunar cheltui 30-45 milioane pentru întreținerea închisorilor, apoi aceste mijloace trebuie recuperate îndoit (dublu) și ele se recuperează, numai că nu se știe în buzunarul cui nimeresc?!!
Deci, închisorile slujec ca mecanism de business, spălare de bani, lichidare a disidenților și a oponenților politici în scopuri politice și geopolitice, organ de camuflare a delapidărilor de stat, adica aceste închisori devin un organ autonom represiv politizat în mîinile elitei banditești trădătoare moldovenești care folosește aceste atribute ale statului pentru a se menține la putere prin minciună, violență, corupție și sînge.
Iată destinația închisorilor din Republica Moldova și chiar din lume! Deci, cu cît mai mult întuneric, cu atît mai multă ură în stat.
Printre altele, cititotrul va pune întrebarea, dar unde-s mecanismele alternative de pedeapsă penală?!! Ele nu sunt aplicabile pentru că scade venitul și profitul mafiei!!? Zi că nu!!? Și a scenariilor politice tot!!? Cum spunea țarul rus Ecaterina II-a, în țară se vinde și se cumpără totul de sus pînă jos, iar Stalin merge și mai departe, cadrele hotărăsc totul, iar acuma mai vine și paraua la aceste cadre.

Ion Taboră, fost deținut

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s