“Oamenii legii” · civic · dreptate · opinii · social

Discriminată la gara auto din Comrat

Tamara Rotaru de la Burlacu, Cahul spune că a fost discriminată de angajatele gării auto din Comrat care refuzau să-i explice în limba română cum poate ajunge acasă. Funcționarele o somau să vorbească rusește.


Femeia se consideră discriminată și intenționează să se adreseze Consiliului pentru Egalitate.md

3 gânduri despre „Discriminată la gara auto din Comrat

  1. Adica dintii moldovenii platesc impozite ca alolingvii sa invete limba de stat,dupa care ei primesc in atestat nota buna si pe urma inca si ne discrimeneaza.Incercati asa ceva in alta tara,de exemplu in Ucraina.

    Apreciază

  2. Parcă o moștenit autogara de la tat-su. Tânară domnișoară e analfabetă săraca, te-ai născut în țara asta, fii bună și comunica în limba asta, că nu te doare gura. Dă dovada de educație și respect .

    Apreciază

  3. Parcă numai la Comrat se întîmplă așa ceva? La Chisinău sunt destui taxatori de troleibuze, care îți răspund rusește, când li te adresezi în română. Și dacă ar fi numai taxatorii! Mergi pe drum și ești agresat de firme scrise cu grafie latină gen: „Magazincic Reaba”, „Pivzavod”, „Cofevarca”, „Avosica. md”, „Zolușca”, „Bulca”, „soiuz”ș.a. Mă întreb, avem sau nu o legislație lingvistică și cine autorizează astfel de denumiri de firme? Direcția municipală de comerț, Camera de Înregistrare, cine concret?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s