Semnal despre corupție în închisori

Se spune că activitatea unui angajat al Sistemului Penitenciar cu funcţie de răspundere este foarte dificilă. De multe ori ei sunt impuși în situaţie să ei decizii care contravin legii, dar întru-cît sunt indicaţii venite de mai sus sunt obligați să le îndeplinescă, căci după cum li se spune „nu stați degeaba acolo”.
Astfel îndeplinind pe parcursul activităţii, practic zilnic aceste indicaţii, şi riscînd cu cariera şi chiar libertatea, ajungînd la momentul în care ar fi logic de-a fi avansat, conducerea ia decizia să pună la funcţie persoană necompetentă și care nu a primit accesul la secret la solicitare, încercînd de trei ori să-l obțină. Și se zvonește atît printre rîndurile colaboratorilor cît și a deținuților că anterior s-a mai aflat la funcţia care a fost avansat acum

Fotografie de lalesh aldarwish pe Pexels.com

(Alexandru Popovschi) şi pentru asta se spune că a achitat 3000 euro. Și se mai zice că și de data aceasta suma este de 3000 euro, dintre care 1000 euro ar fi fost pentru directorul interimar al Penitenciarului din Soroca, Grincu Radu, şi 2000 euro pentru directorul adjunct al ANP, Demcenco Serghei, pentru a fi avansat Alexandru Popovschi la funcţia de adjunc la Penitenciarul din Soroca.
Profitînd de faptul că adjuncţii sunt nişte marionete care nu se vor împotrivi ordinelor ilegale, Grincu Radu, încearcă să ţină controlul asupra la tot ce intră şi iese în penitenciar, şantajînd şi speriind efectivul din pază. Deşi nu se prea pricepe în conducerea şi administrarea penitenciarului, el ştie foarte bine că, controlînd punctul de trecere şi control al maşinilor cît şi a persoanelor, practic controlează totul, începînd de la produse interzise şi terminînd cu substanţe şi obiecte interzise în penitenciar, cît şi circuitului civil, cum zic cei care il cunosc mai bine.
A ajuns timpul ca un penitenciar să fie condus de 3 interimari, şi toţi 3 foşti poliţişti care nu au idee cum se lucrează în Sistemul Penitenciar, în afară de a număra, înmulţi şi împărţi banii. Doi din ei sunt foşti şefi al poliţiei Economice de la Briceni şi Floreşti, care au sperat tare la funcţii de Comisari în Floreşti şi Rîşcani, dar care pînă la urmă au fost mîngîiaţi cu funcţii de conducere la Penitenciarul nr. 6 Soroca. Al treilea e un fost sectorist care nici pînă la moment nu poate obţine accesul de la un organ din stat.
Curînd va afla societatea şi organele data cu ziua ora şi ce a intrat prin punctul de trecere, cu dovezi concrete care demonstrează implicarea lui Grincu Radu în circuitul obiectelor şi a substanţelor interzise în penitenciar, şi asta se va întîmpla cînd voi fi sigur că organele competente îmi vor garanta siguranţa, şi faptul să că o să ajung la pensie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s