Educație · pericol

Salvatorii IGSU au salvat un copil de la înec

În după amiaza zilei de 30 ianuarie, salvatorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au salvat de la înec un minor de 12 ani. Cazul s-a produs în municipiul Chișinău pe malul lacului de pe adresa bulevardul Dacia 50/8.

Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 14.25. Potrivit datelor IGSU, un copil a informat serviciile de urgență despre prietenul său, care a decis să încerce gheața, dar s-a prăbușit și a început să se înece. La fața locului imediat au intervenit două echipaje de salvatori, care au reușit să scoată minorul din apă. Angajații IGSU au acordat copilului primul ajutor medical, iar la sosirea echipajului SAMU în comun cu medicii au efectuat manevrele de resuscitare, după ce copilul a dat semne de viață și a fost preluat de urgență la Institutul Mamei și Copilului, pentru ulterioare îngrijiri medicale.
În acest context IGSU, atenționează repetat populația despre riscul aflării minorilor în preajma bazinelor acvatice fără monitorizarea maturilor. Gheața fragilă prezintă un pericol pentru viață și sănătate în special când temperaturile aerului oscilează între minus și plus. Este strict interzisă aflarea pe gheață, dacă stratul nu depășește 8-10 centimetri. În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze de urgență serviciul 112. Sursa-IGSU al MAI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s