dreptate · mafia · social

În ţară e pandemie, ”dar noi facem bani”?!

Din cauza acţiunilor negîndite şi corupte ale conducerii ţării se află la limită nu numai angajaţii medicali sau alte instituţii ale statului, doar şi oamenii simpli care în viaţa de zi cu zi se confruntă cu instituţiile statului, care în loc să dea dovadă de înţelegere şi obiectivitate, se acoperă cu plapuma corupţiei, ignorînd cele mai ieşite din comun cazuri.
Un astfel de caz, din miile de fărădelegi care se produc zilnic din partea conducerii Penitenciarului din Soroca, este adresarea unei Doamne-mamă a unui deţinut din Penitenciarul din Soroca care nu poate transmite cîteva conserve şi lucruri de necesitate fiului său ce se deţine în penitenciarul dat.

Acest caz ar putea fi înţeles întrucît deţinuţii se află la întreţinerea statului, însă pe fondul corupţiei din penitenciarul dat, unde aşa cum le zic toţi (blatnîe) au fermă proprie în penitenciar, iar conducerea le satisface toate poftele, pe care nici un cetăţean aflat la libertate nu-şi permite, asta trece de bunul simţ.
Cazul recent a avut loc la data de 10.04.2020, deşi pentru ”deţinuţilor de rînd” le sunt interzise coletele pachetele, pentru cei care au cumpărat conducerea penitenciarului a intrat ,,producte în saci, carne, ţigări, cafea, şi multe altele dorite de ei lucruri de necesitate,,, dar interzise.
Relaţiile conducerii, şi grija acestora faţă de deţinuţii ce se bucură de autoritate este cu mult mai mare decît faţă de subalterni şi lucrul dat este observat de restul deţinuţilor şi angajați, însă nimeni nu poate face nimic, întrucît petru orice cuvînt sunt persecutaţi.
Conducerea Penitenciarului din Soroca este implicată într-o mulţime de fărădelegi pe care conducerea ANP cît şi Ministerul Justiţiei se fac a nu le observa.
Poate cel puţin de data aceasta vor fi careva reacţii din partea organelor de drept. Cît de mult mai pot cădea instituţiile de stat în faţa cetăţenilor pînă se va trezi cineva, înainte să fie prea tîrziu?
Anonim/ă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s