Primăria Chișinău mimează consultarea

Stimate Iv Ceban, Victor Chironda bună ziua.
Scriu această postare în legătură cu anunțul publicat pe siteul Primăria Municipiului Chișinău, unde scrie că pentru astăzi este planificată o transmisiune live în care veți răspunde la întrebări adresate din partea asociațiilor obștești. Citez ”Primăria municipiului Chișinău continua desfășurarea în regim online a procedurii de colectare a propunerilor din partea ONG-urilor și consultările privind colaborarea cu APL Chișinău.”
***
Am încercat să accesez linkul propus (spre o pagină de facebook) de pe site, însă îmi arată că pagina nu există. Am încercat să vă transmit câteva întrebări la adresa de email, însă arată că emailul nu știu de ce nu funcționează.
Despre faptul că în anunțul de pe site nu este indicată ora când va avea loc acest live (doar data) nu știu dacă trebuie să mai adaug ceva. O fi fost o scăpate.
***

În acest context, vă adresez întrebările aici pe FaceBook în mod deschis, pentru că răspunsul va fi interesant pentru mai multe ONG-uri active din municipiul Chișinău.
Vă scriu câteva întrebări din partea Asociației Obștești Comunități Active pentru Democrație Participativă CADP, organizație care de 2 ani vine în ajutorul cetățenilor și autorităților publice locale din municipiul Chișinău, oferind consultanță juridică și urbanistă gratuită pentru locuitorii capitalei. Implementăm proiecte de organizare comunitară și încercăm să asigurăm asistență cetățenilor în dialogul cu autoritățile publice locale.
Este bine cunoscut faptul că aceste proiecte există datorită finanțatorilor externi. Având în vedere că activitățile pe care le desfășurăm noi și colegii din alte asociații obștești au scopul de a contribui la îmbunătățirea bunăstării societății, considerăm că autoritățile publice locale la fel ar putea veni în întâmpinare și ar oferi un suport. Una din principalele probleme cu care se confruntă asociațiile obștești sunt spațiile pentru oficii unde echipele ar putea lucra și organiza activitățile, pentru care la moment plătim fie din proiectele cu finanțare străină, fie din propriul buzunar.
Ce ar fi dacă Primăria Municipiului Chișinău ar identifica câteva soluții? Până la urmă noi venim să ajutăm, nu să ne certăm. 🙂
Iată care sunt întrebările:
❓ În ce condiții municipalitatea ar putea oferi spații pentru oficii cu titlu gratuit pentru organizațiile societății civile?
❓ Ce trebuie să facă asociațiile obștești pentru a obține un spațiu pentru birou?
❓ Care ar fi criteriile de selecție?
❓ La cine să se adreseze?
❓ Ce acte trebuie să prezinte?
❓ Care sunt potențialele locații pe care municipalitatea ar fi de acord să le ofere?
❓ Care direcție municipală este responsabilă pentru comunicarea la acest subiect?
❓ Cine este funcționarul public responsabil cu care se poate de dus un dialog pentru obținerea unui birou?

Vă mulțumesc.

O zi frumoasă în continuare.
Sergiu Bejenari

Un gând despre „Primăria Chișinău mimează consultarea”

 1. Jos Mafia
  neo-comunista cioban-ista ocupanta terorista
  din Primaria Chisinau !
  Dreptate si Justitie vrem !
  In Europa vrem si nu in Rusia putinista !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s