“Oamenii legii” · mafia · opinii

Cu legături serioase, ai liber la farădelegi?!

Scrisoare anonimă! Nu știm cît adevăr e aici, dar semnalul e îngrijorător. Putem oferi persoanelor vizate drept la replică imediat și necondiționat.
Un exemplu cum în Republica Moldova poţi avansa în grad, funcţie, face bani din activităţi ilegale şi-ţi mai permiți un comportament şi atitudine faţă de alte persoane precum ”eroul” din secvenţa audio de mai jos – Radu Grincu, director interimar al Penitenciarului din Soroca.
Cariera sa este cusută cu aţe albe, ascultați afirmația lui precum că nu a ”подставлит menţii”. Cu faptul dat nu vor fi de acord mulţi angajaţi şi foşti angajaţi din IP Floreşti care au plecat din vina sa. Iar persoanele civile de care a vorbit sunt agenţi economici şi oameni de rînd care comercializau mărfuri în pieţele din oraşul Floreşti, şi care-l cunosc ca un ,,reprezentant a legii,, lacom căruia, dacă nu-i dădeai cît cere, erai ,,подставлит,,.

Aducînd surse frumoase în poliţia economică din or. Floreşti s-a împărţit cu persoane aflate la funcţii de decizii foarte înalte şi lipsite de moravuri. Așa a fost avansat pe 22.02.2019 la funcţia de director interimar al Penitenciarului din Soroca, pentru a asigura colectarea banilor de la deţinuţi şi pentru a-şi asigura o pensie bună, pe care un om cinstit nici salariu nu primeşte atît.
Odată cu schimbarea Ministrului Justiţiei, acum fiind Fadei Nagacevschi, prin intermediul cunoştinţelor pe care le are (Nichiforciuc) precum şi relaţia de prietenie cu Jizdan Alexandru, continuă activităţile sale ilegale care aduc venituri considerabile întrucît poate ,,mulţumi,, atîţia controversaţi (inclusiv şi Demcenco Serghei care conduce întreg sistemul penitenciar şi controlează toate schemele ilegale), iar în urma la asta ,,подставлеск,, şi supun presiunilor o mulţime de persoane, deţinuţi, rude ale acestora şi angajaţi.
Oare acestor persoane care l-au avansat şi îi ţin ,,крыша,, nu le este ruşine de un astfel de individ al cărui nivel de intelect nu-i permite nici măcar să formulize două propoziţii coerente, unicul lucru de care este capabil să acţioneze ca-n anii 90, să ,,crîşuiască,, oamenii care fac tot felul de produse din carne coapte acasă din Domulgeni şi să aibă rutiere Moldova – Moscova şi multe alte ilegalităţi profitabile, sau poate lucrînd în poliţia economică a acumulat pe cineva compromat? Sau se împarte cu venitul lunar? Ceva este dacă pe nime nui înteresează ruşinea prin care trec cu aşa individ.
Dacă pînă la moment instituţiile responsabile au admis un astfel de individ la o funcţie atît de înaltă care ştirbește imaginea funcţionarului în societate şi aşa nu prea bună, poate cel puţin acuma procuratura se va autosesiza pe marginea recunoaşterii de către Radu Grincu că a ,,подставлит,, persoane în activitatea sa (cît şi persoanele care au păgubit din cauza acestui individ ar fi bine să depună plîngeri, şi să fie tras la răspundere ca să nu mai fie nime ,,подставлит,, din partea lui), precum şi pe marginea convorbirii şi comportamentului ce şi-l permite în adresa angajaţilor sau condamnaţilor nu contează, el îi director de instituţie, reprezentant al statului, legii la un nivel foarte înalt.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s