cultură · divertisment

O mică excursie la Velka Amerika, „Marele Canion” ceh

Velká Amerika (însemnând „America Mare”) este situat la câțiva kilometri de Praga și este o escapadă perfectă Dacă stăm câteva zile în capitala Cehă.
Velká Amerika, o mică minune
Nu vom compara marele Canyon spectaculos cu modestul Velká Amerika pentru a-l îndepărta pe acesta din urmă, ci pentru că ne amintește de uriașul uriaș din vestul Statelor Unite. „Micul” ceh este situat în orașul Morina și, deși are câteva aspecte similare în ceea ce privește peisajul, am spune că … merită să le vizitați pe amândouă!

Canionul Cehiei este de fapt o veche carieră de piatră exploatată în secolul al XIX-lea și că mai târziu, și deja în uz, a fost inundat. Calcarul extras de pe acest site în perioada sa de glorie a servit pentru construirea clădirilor industriale din Capitală și în împrejurimi, precum și cuptoare pentru producerea fierului și a sticlei.
Activitatea minieră a fost atât de intensă încât carierele au crescut și au crescut … în acest fel au devenit lungi și adânci până la niveluri pe care nimeni nu și le putea imagina. Pentru asta astăzi Velká Amerika are 100 de metri adâncime și 800 de metri lungime, Fără îndoială, o gaură mare în peisajul verde.

Sarcinile au încetat în 1963 și din acel moment zona a fost abandonată. Ploaia inunda treptat cariera și rezultatul este ceea ce putem vedea astăzi. Deși este un loc uitat de om, natura și-a asumat responsabilitatea pentru aceasta și a schimbat-o într-un mod incredibil

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s