dreptate · opinii · pericol · social

Am fost tratată în mod criminal la maternitatea nr 1

Fiind insarcinată in termenul 39-40 saptamini, la data de 1 Iunie, orele 02:00 noaptea am chemat salvarea, am fost transportată la Maternitatea Nr 1 din Chișinau pentru că la Maternitatea Nr 2 erau persoane cu febră și Covid19. Ajungînd la Maternitate, în loc să mi se acorde ajutor, fiindcă aveam dureri mari, am fost ținută în coridor, la care medicii de gardă cereau explicații de ce am fost adusă la acestă maternitate, că ei nu primesc locuitorii sectorului Poșta veche, mi s-a masurat temperatura și mi-au permis sa intru in sfîrșit!
La gardă era un medic bărbat, nu-i cunosc numele, dar pot să îl identific dacă se va face anchetă. El a refuzat să-mi primească sarcina, spunînd următoarele: ,,Primească-i sarcina cine vrea, eu n-am de gînd’’. Medicii de gardă in noaptea 1 iunie orele 03:00 au discutat intre ei și au decis să ma trimita în salonul de naștere să mă chinui, chiar dacă apele deja imi erau rupte și totul decurgea spre a naște în scurt timp.

Deci m-am muncit cu dureri insuportabile in salonul de nastere numărul 6, etajul 1, de dureri strigam, la care au venit și mi s-a spus să nu rag că nu sintem la psihiatrie. De la orele 3 pina la orele 8:30 m-am muncit de dureri in acest timp nu m-a vizitat nici un medic ginecolog ca sa vada situația, deci, după toate, dimineața au venit la schimb alți medici de gardă, intrind in salon m-a consultat medicul ginecolog și zice ,,Draga mea, dapoi tu naști, capul fătului de multă vreme era deja la ieșire! Cu mare chin m-am urcat pentru a naște, procesul a fost foarte repede aș zice nici 30 de minute! M-au forțat foarte tare după ce deja bebelușul apăruse la lumina zilei cînd deja trebuia să cobor masa nașterii am observat că nu pot de picioare și in zona pubiană este o durere insuportabilă și oasele îmi scîrțiau de parcă se rupeau, la fel și bebelușul a avut de suferit rămînînd cu un hematom la cap! M-au transportat cu masa cu rotile in solonul Nr 14. Am stat la pat fara sa ma pot mișca in ziua aia pină nu m-au văzut medicii și au analizat că problema mea este una ca Simfizită de 18 ml mi sa facut radiografie, puțin s-au speriat la care mi-au zis că ,,deja nu știu îți place, nu-ți place, dar asta e cum s-a primit! M-au vizitat medici și șefa secției imi faceau vizite de citeva ori pe zi, ca s-ami vada starea! Au fost zile de coșmar in acest spital, stînd cu niște dureri de oase picioare și spate insuportabile și chinuitoare, mă simțeam un invalid caci faceam treburile sub mine și nu puteam nimic sa fac nici sa maninc nici să-mi fac igiena dimineata, după toate astea, lingă mine era o nouă viața un bebeluș nevinovat, care trebuia ingrijit, alăptat, cu chin cu durere cu puterile miinilor mele am ingrijit de el,și multumesc Domnului că a fost un copil linistit. Am insistat să se permită sa vie cineva din apropiați să ingrijeasca de mine și copil, la care mi s-a refuzat din cauza covidului, și mi-au zis că tot ce e nevoie să mă ingrijească sunt datoare asistentele, dar au fost și zile in care am stat udă in pat și neîngrijită la care nu mi s-au facut injecțiile de dureri, a fost o zi de coșmar dupa care am insistat să plec acasă ca să fiu ingrijită de ai mei.
La externare nu s-a descris că am fost internata 4 zile dar numai două,nu s-a scris corect starea mea de sanatate, nu mi s-a descris starea mea și ceea ce e cu mine, simfizita de gradul 2! Deci, după toate, reiese că m-au externat in stare normală și eram destul de sănătoasă, dar la externare m-am deplasat cu căruciorul, pe cînd am venit cu picioarele mele in acea Maternitate, deci mi s-a spus dintre asistente că a mai fost un caz in care a plecat cu cărucioru fiindcă bazinul meu la internare s-a depistat că e ingust și e nevoie de cezăriană, vorbind intre ei ,,Bazinul ei e ingust și e nevoie de cezăreană, nu știu cum va naște ea. Total indiferența, atitudine urîtă fața de pacient sunt nesatisfacută fața de acest personal. Acum la moment, data de 9 Iunie, starea mea la fel este rea, stau la pat, daca incerc sa-mi schimb poziția, durerile sunt insuportabile in zona pubiană, mersul este ca la rața picioarele le tîrîi pe podea. Nu se știe deci dacă in timp imi voi reveni la normal.
Anonimă

29 de gânduri despre „Am fost tratată în mod criminal la maternitatea nr 1

  1. Medicii nu oferă ajutor medical la nimeni ei acum se ţin doar de covid.soţului meu la farmacie nu au vrut săi măsoare tensiunea deşi el se simţea foarte rău,au zis că lor nu li se permite.copilului meu de un an şi noua luni cu temperature 39,5 nu iau acordat ajutor medical nici salvarea şi nici medicul de familie nu sa răspuns cu noi,la noi a fost anghină şi copilul meu sa chinuit cu febră o săptămina.

   Apreciază

 1. De ce anonim si nu se prezintă persoana in cauză, si cred ca era posibil de identificat și medicii care au primit-o cu profesionalism?Nu este adevărat că medicii nu sunt datori cu nimic in fata pacientului, pentru că nu oricine depune jurământul lui Hipocrat.De la maternitatea nr1 cam des sunt publicate istorioare urâte.Ac de cojoc pentru asa eroi nu este?

  Apreciază

 2. Cred că aveți nevoie de o rezonanță magnetica la coloana vertebrală, va fi mai clar ce este cu sistemul locomotor,și nu numai, îmi pare foarte rau că ați trecut prin așa calvar și indiferența totala la momentul potrivit

  Apreciază

  1. Sărmana, DOAMNE, au uitat de OMENIE OAMENII! Trebue trași la răspundere !!!! Nici un fel de anonim, scrieți plîngeri și dați în judecata

   Apreciază

 3. Exact aceeași poveste am avut și eu ci părere de rău.Eu încă am născut copilul cu partea pelviană (cu fundisorul)a fost un coșmar.Aveam 21 de ani și nici nu mi-au spus care e situația. Exact așa au procedat și cu mine.Avem probleme de sănătate și eu și copilul din cauza aceasta dar da mă rog,au trecut ceva ani de atunci.Si încă și mulțumiri au cerut 🤦‍♀️

  Apreciază

 4. Este foarte trist,,, ca o mamica tinara nu a primit atentia ,ajutorul, ce era nevoe.Ce fel de medici,, ,? Daca a fost lasata in voia soartei.. Rusineeeeee de asha comportament….

  Apreciază

 5. Moldova este o tara cu medici criminali mai ales pentru mamele care nasc..Foarte trist..Imi pare foarte rau Anonima pentru tine si bebe.Sper sa fiti sanatosi si medicii trasi la raspundere..Sa fie dati afara din spital.Nu merită sa fie doar cu numele medici.Dacă i băgai in buzunar 500 euro sa vezi cum te trata..INCOMPETENTI..Eu am nascut in Irlanda,fara a dat nici un ban,m-au tratat ca o printesa.Asa face cu toti…Multa sanatate

  Apreciază

 6. Dar unde ati stat la evidenta la medicul de familie ginecolog nu v-a masurat bazinul sa va spuna,daca puteti sa nasteti natural? este o necesitate toate femeile le masoara!Macar era sa fiti pregatita de un astfel de scenariu,si sa le avertizați!

  Apreciază

 7. Si eu in 2007 am nascut acolo si tot sau comportat asa sa zic mai frumos uritel,ceea ce pot zice sigur si ferm doar un medic bun stiam acolo la moment nu stiu daca mai lucreaza dnu Şişcanu…in rest is chiar magari si intradrvar vorbesc urit cu mamele

  Apreciază

 8. Doamne unde se îndreaptă omenirea?! Trebuia sa spuneti numele la asa nesimțiți, cum poti lasa un om sa se chinuie asa, dar mai ales doi?? Animale nesimțite, cred-ca plînge pușcăria după voi! Multă sănătate și putere tinerei mamici sa isi creasca puiul cu bine!

  Apreciază

 9. Cum adică medicii nu sunt datori in fața pacientului?? 😂 dar in fața cui sunt datori??? Ce dracu mai, sunteți bătuți în cap??!!! Va meritati soarta de kkt in țara de kkt!!

  Apreciază

 10. Sunt la a doua sarcină, cu monitorizare la acest spital, în această perioadă am fost internată de câteva ori, o atitudine extraordinară. Sincer vorbind mii greu să cred în ce citesc, dar orice e posibil în viață.
  Nu lăsați nepedepsiți pe cei implicați!
  Sănătate!!!

  Apreciază

 11. Exact așa am pățit și eu, după naștere nu am putut deloc sa merg o saptamina, după care am purtat o centura încet am început să-mi revin. Datorită centurii oasele bazinului au revenit la loc, dar mi-am revenit complet abia peste o luna.

  Apreciază

 12. Da-ti in judecata,pentru malpraxis.Eu am avut asemenea situatie, am fost cu 25 de ani in urma. Acuma as lupta cu ei,in orce instanta. Cit este proaspata situatia, cauta un avocat bun, dar sa nu fie corupt.Medicii d-au juramintul sa salveze vetile si nu sa le caliceasca. Inca nu stii ce urmari pot fi la copil. Nu fi fricoasa, lupta pentru dreptul tau. Veata este grea numai pentru fricosi. Forta si curaj!!!!!

  Apreciază

 13. Eu la fel am nascut la spitalul dat si la fel era sa nasc singura in salon de nu era si sotul cu mine.Eu le ziceam ca nasc dar ele imi raspundeau :stai linistita ca mai ai ,ca apoi sa nasc in 15 min.In decurs de 4 ore m-au vizitat o singura data si asta ca sotul ia chemat.
  Dar mai apoi am avut noroc si de personal politicos.

  Apreciază

 14. Doamne fereste !Si eu am nascut acum fix 3 luni la maternitatea din Braila.Dupa un travaliu de aproape 10 ore,mi s-a facut cezariana insa medicul de garda ,dl doctor Burniche ,un medic tanar si un om deosebit,mi-a verificat des starea sa vada cum ma simt, deși nu dumnealui mi-a monitorizat sarcina. Din pacate, nu toti medicii sunt asa.

  Apreciază

 15. Oare au mai rămas medici cu suflet în această țară ? Ori toți sunt nebuni de legat . Este strigător la cer ce se întâmplă în această țară 😢😢😢

  Apreciază

 16. Am nascut jum de an in urma la acest spital, comportamentul era adecvat, drept ca eram cu sotul si poate se temiau in oarecare fel. Insa cind mau ridicat sus in sectie surorile medicale o comportare foarte urita, nici nu se uitau la noi, la orice intrebare pufneau din nas. Din pacate la noi in MD sistemul medical e foarte stricat, de omenie nici nu vb.Sanatate voua si bebelusului.

  Apreciază

 17. Nu inteleg de ce anonim si nu scrieti numele de ce va temeti ?Problema in Moldova este ca oamenii se tem sa vorbeasca si sa aiba libertatea cuvintului nu este unicul caz am auzit foarte multe cazuri cam identice din pacate au fost si cazuri cu decese si medicii vor continua in asa mod si mai departe daca veti avea frica sa vorbiti .Eu va rog si va incurajez in asa cazuri sa deschideti o ancheta si sai trageti la raspundere si sa le postati numele si chipurile acestor medici sai cunoasca toata tara si sa le fie rushine si nu doar atit sa fie pedepsiti ca nishte criminali adevarati…

  Apreciază

  1. Dragele mele, soția mea ,a născut la Spitalul Maternitatea în cauză în anul 1995 prin cezariană care atunci medicii cereau 400 $.A doua,sau a treia zi nu mai țin minte, când am venit să-mi văd băiatul,ce credeți? Băiatul era cu capul bandajat, i-au atins tâmpla dreaptă cu bisturiul,iar peste ani și în prezent are probleme cu oxigenarea creierului, dureri de cap.Doamnă anonimă,cum dumneata vrei ca cineva să-ți rezolve problema dacă te prezinți fără nume și prenume? V-am povestit cazul că să vedeți că în Moldova de acu 50 -60 de ani nu se va schimba absolut nimic, decât taxa per naștere.

   Apreciază

   1. Total de acord ,în luna decembrie a anului curent am adus pe lume o fetiță la fel prin cezariana 200 de € m-a constat. Totul are preț, te ajuta asistenta sa te ridici din pat asteapta recompensă, vine un pediatru pentru controlul copilului asteapta iarăși” mulțumire „asa cum spun ei.Pentru ei ,sănătatea pacientului internat e zero ,bani de asta au nevoie

    Apreciază

 18. Acesti medici trebuie trasi la raspundere in instanta de judecata… Indiferent de situatia in tara cu virus sau fara ei au depus juramintul lui Hipocrate si datoria lor si lucrul lor pentru care primesc bani. Ei sau deprins ca la noi lumea tace si rabda, dar asta nu este corect. Este nevoie sa fie exemplu de pedeapsa pentru alti medici ca acestea , ca ei sa se gindeasca ce fac si ca pot fi pedepsiti!!!!

  Apreciază

 19. Cu 12 ani în urmă așa i sa întâmplat surorii mele,a născut un băiețel de 5 kg, era studentă anul l la medicina generala, deși din start a fost îndreptată la ei pentru cezariana, sau gândit că e studentă și nu va avea cu ce achita operația, a stat două luni la pat, bazinul a crăpat în două locuri… Acum e bine ,e un medic bun și a mai născut pe urmă trei copii toți prin cezariană sunt sănătoși cu toții! Pe ea atunci au externato repejor să nu le vie vreun control să vadă că era din greșeala lor

  Apreciază

 20. La acest spital am născut in 2018 ianuarie. Am venit pe picioare și am plecat in cărucior. Era noapte ora 3 cind a venit pe lume fetita mea, medicul de gardă era Olga Ursu (nu voi uita niciodată familia) deoarece nașterea era complicata am fost apăsată pe burtă de medic și asistență in cealaltă parte, înțelegem că ajută la naștere. Fetita sa nascut cu fruntea invinitita și ochii insingerati. A trebuit să mă mut pe targă, aici a început coșmarul având dureri in zona bazinului la mișcarea picioarelor am primit cuvinte jignitoare Uite al treilea copil si tu nu poți? La amiaza am mers la baie in salon era sora medicală, nici o reacție la oful meu ajunsă la baie am leșinat de durere cineva a dat de mine si ma adus in salon. Aici a început foiala, veneau medici peste med.sefa secției a inteles diagnosticul și ma legat strins in zona coapselor, caci deja era tirziu la radiografie. Abia a doua zi am primit diagnoza simfizita gr. 1. Fix cuvint in cuvit am primit ca autoarea postarii.. Se mai întâmplă nui nimeni vinovat. Vroiau să ne externeze unde eu, nu am fost de acord si am angajat avocat. Si parca sa făcut o minune… Am fost transferată in altă secție cu îngrijitoare de serviciu, in plată eu bebe si soțul, el cu fetița sta și in pediatrie trcea specialiști uzi s. a. In toată ziua eram vizitată de medici o atitudine pozitivă, parcă eram in alt spital. Am stat la pat cu corset doua luni, apoi sprijinită în cirje. Astăzi stam in rind la neurolog cu rezultatele de la rezonanță magnetică. Simfizita a trcut durerile de spate nu sunt urmari și după 2 ani jumate. Sriu cu ochii în lacrimi trec încă o dată starea. Autoarei îi urez sănătate.

  Apreciază

 21. Eu tot am nascut la Nr. 1, prin cezariana, cu toate ca m-au chinuit 18 ore pina a naste, chiar daca sint cu tensiune. Dupa asta au urmat inca aproape 2 luni de tratament dupa infectarea plagii in urma operatiei cezariene. Cit timp am stat acolo am vazut o multime cazuri de badjocora a medicilor.

  Apreciază

 22. Bună ziua, Verifică starea de sănătate a copilului. La mine soția tot a născut la Nr 1 , cu probleme similare , la moment copilul de 5 ani are probleme cu reținerea in dezvoltare , mergem periodic la un specialist Neurolog și de fiecare dată facem uzi la cap , și se vede clar partea frontală a capului care este afectată DE LA NAȘTERE. Așa medici trebuie trași la răspundere 😡

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s