divertisment · pericol · social

Adio, pandemie? Bun venit, campanie electorală!

Ultimul week-end din iunie a pecetluit un deznodământ previzibil. După câteva săptămâni de tatonări și negocieri, românii s-au smuls cu furie și chiuituri din încorsetarea restricțiilor impuse de pandemie, plonjând cu orice risc către sezonul distracției.

Și în timp ce lumea bună s-a dezlănțuit prin stațiunile Mării Negre, prin parcuri de sector și pe stadioane comunale s-a dat startul bâlciurilor estivale finanțate cu bani publici și presărate cu mesaje electorale. Liviu Anuța, primarul comunei Voineasa (Olt), și Daniel Florea, primarul Sectorului 5 din București, sunt primii edili care au reînnodat tradiția unor astfel de spectacole, chemându-i pe cetățeni să se distreze, să uite de pandemie și să-și aducă aminte că peste trei luni vor avea loc alegeri.

Tocmiți cu bugete generoase, artiștii au revenit și ei în forță pe scene, ridicând ode pentru primari și scoțând de la naftalină melodii cu versuri personalizate.

La Ziua Comunei Voineasa, sătenii au fost cuminți: au purtat măștile măcar sub bărbie, s-au abținut de la hore și sârbe și au bătut din palme de câte ori li s-a cerut să-l aplaude pe primar.

La București, în schimb, oamenii adunați în Parcul Sebastian n-au putut fi ținuți în frâu nici măcar de intervențiile jandarmilor, care au amenințat în repetate rânduri, cu oprirea spectacolului. S-a dansat cu o dăruire totală, într-o atmosferă de sfârșit de lume și de pandemie. 100.000 de euro a costat toată distracția, bani plătiți cu generozitate de primarul Daniel Florea, din bugetul Sectorului 5.
–––––-

Recorder este o publicație online construită de o echipă de jurnaliști în jurul acestor principii: jurnalism onest, făcut cu pasiune și pus în serviciul public. Puteți susține proiectul Recorder printr-o donație aici https://recorder.ro/sustine/ sau aici http://www.patreon.com/recorder

Mai multe clipuri produse de noi sunt pe:

site: https://www.recorder.ro

pagina noastră de Facebook https://www.facebook.com/myrecorder/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s