dreptate · opinii · social

Ne-au furat pisica adoptată de copii

O pisică din stradă, fără de adăpost. de la urnele de gunoi a fătat mai mulți motănași mici, iar copii mei mereu îi hrăneau, toată strada și urnele sunt ale lor, iar unul din ei într-o zi a ajuns la noi la terasă, l-am lăsat să se joace copii și seară înainte de culcare l-am scos pe scările blocului să plece. Vlăduț, copilul mai mare. a plîns. dar am zis că pisicuța pleacă la mama lui și mîine ziuă va veni din nou, dar, minune, dimineața, cînd să ieșim la grădiniță, pisica stătea tot la ușă noastră, i-am lăsat mîncare pe scările blocului, și am plecat. Seara cînd veneam, ea tot pe scări stătea de parcă nu dorea să plece, atunci o vecină de la etajul 1 împreună cu copii m-au convins să le las pisica în casă, dar condiția a fost să aibă grijă să o hrănească și să o învețe la nisip să facă. Crezînd că n-o să se descurce, dar în cîteva zile pisica făcea doar la nisipieră. Asta a fost acordul meu de a accepta o pisică în casă, dar timp de 2-3 luni pisica deja a devenit membrul nostru de familie, copii au îndrăgit-o, eu cu soția o iubeam ca pe fetița noastră, eram toți atașați de ea.
Mergînd la vilă, o luam cu noi să nu stea în apartament (locuim la ultimul etaj și e căldură insuportabilă în apartamen). Apoi după cîteva ori ce a mers pisica cu noi la vilă, am înțeles că îi place libertatea, iar noi pe timp de vară cum mergem în fiecare zi la vilă, am decis să o lăsăm liberă pe afară, așa a fost 3 săptămâni mergeam la vilă în toată ziua, dimineața la amiază sau seara o hrăneam, îi dădeam apă ne jucam cu ea…
Dar într-o zi am muncit de dimineața pînă pe la orele 15 la vilă, soția a mers cu mine și respectiv neavând ce face sa jucat cît am stat la vilă, am venit o fugă în oraș să mîncăm și ne-am întors deja pe la ora 18, atunci o vecină care vine pe la vila ei odată în săptămână sau chiar în două, știind că pisica era a noastră și că copii o iubeau și se jucau cu ea, cu o satisfacție imensă pe suflet ne aștepta și ne zice în limba rusă „gata nu mai aveți pe cine hrăni, am dat-o pe pisica voastră unor oameni foarte bogați” ne-am indignat foarte mult, cum să dea ceia ce nu îi aparține, ne-am certat puțin i-am explicat că copii au să-și caute pisica și vor plînge după ea, apoi ea a acceptat să ne spună cine a luat pisica, ne-a zis care din vecine a luat-o dar a spus că ea va vorbi să o readucă pe pisică și să nu spunem la copii, o săptămână de zile îmi mințeam copii că nu avem timp să mergem la vilă că am mult de lucru, dar cu soția mergeam în fiecare zi să vedem dacă au adus pisica. După o săptămână Vlăduț copilul de 5 ani mă rugat să mergem la vilă zicea că îi este dor de pisica și că va pleca de la noi dacă nu o vom hrăni. Am mers, pisica așa și nu au adus-o, copii au plîns și au strigat pe nume și au căutat toată seara, dar nu am putut să le spun atunci că a fost furată pisica. Soția vazînd suferința copiilor și ignoranța făptașilor le-a scris cîte un bilețel „aduceți pisica înapoi, copii suferă” după cîteva zile mă sună doamna care a luat pisica, a recunoscut că a luat-o ea și a dus-o la părinții ei pentru că sunt singuri și bolnavi de diabet, i-am explicat că e pisica noastră, avea zgarda cu numele ei și numărul nostru de telefon, cum poate s-o ia. A incercat să mă învinuiască că că noi nu avem grija de ea, i-am argumentat, cum poate spune așa ceva dacă ea vine la vile odată în lună, atunci a zis că vecină prima vecină ea zis așa și au ajuns la un consens sa ea pisica, accentuez că la vilă pe străzi mai sunt multe pisici vagaboande dar anume pisica noastră, spălată, curată cu zgardă au decis că e ce-a mai chinuită și au luat-o. După discuția telefonică doamna Anna ce-a care a luat pisica a zis că va vorbi cu părinții ei și vor înapoia pisica, am așteptat încă o săptămână dar deja Vlăduț i-am zis că ne-au furat pisica dar vom ruga să o aducă, vazînd că nici o schimbare am încercat să apelez doamna pe numărul de pe care am fost eu apelat, dar am realizat că nu pot apela deoarece ma blocat, atunci soția ea scris un mesaj rugînd să întoarcă pisica dacă nu vom apela la poliție, iar ea a răspuns precum că este o doamnă foarte cunoscută și ne-a dat de înțeles că în zadar încercăm să cerem, că nu vom primi pisica. Atunci am venit acasă și împreună cu Vlăduț am făcut o postare unde am anexat și mesajele cu ea, fapt ce a indignat-o și mai mult. Nu destul că ea ne-a furat pisica, dar a început o campanie de denigrare asupra noastră ca familie.
Acuma am decis cu familia că vom lupta să ne luăm pisica, lăsăm țara asta în care hoții și mincinoșii dacă au bani sunt mai apărați decît copii care își iubesc țara.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s