civic · opinii · poluare

Roagă autoritățile municipale să nu lase copacii fără hrană

Prin prezenta îmi exprim îngrijorarea față de situația ecosistemului urban, și anume sănătatea copacilor de pe lângă blocurile locative. Ținând cont de faptul ca aceștia au nevoie de substanțe organice și minerale pentru a-si păstra vitalitatea, deci a nu deveni un pericol pentru oameni, mașini, cabluri de înaltă tensiune etc. atunci când se îmbolnăvesc, constat ca anume hrana pe care ei înșiși si-o sintetizează – frunzele – le este luată. Astfel, copacii sunt lipsiți de sursa de nutriție și energie, își pierd din vigoare, se îmbolnăvesc si ajung sa fie tăiați, micșorând aportul de oxigen în orașul aglomerat de mașini, deci poluat.

Imagine simbolPe aceasta cale solicit instituției dumneavoastră sa ia măsuri pentru remedierea problemei expuse. Astfel, propun ca frunzele sa nu mai fie colectate în saci și depozitate la gunoiști, ci sa fie lăsate lângă tulpina copacului de pe care au căzut, în forma unui cerc, eventual așezate într-o mica tranșee cu o adâncime corespunzătoare sapate prealabil în jurul lui.

Cu stimă, Ana Cemertan

Autoarea a scris și la primărie, dar a formulat și o petiție online pe care o puteți semna: https://www.petitieonline.com/frunzele_sunt_hrana_copacului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s