civic · opinii · pericol · politic

Adepții teoriilor conspirației au mărșăluit prin București iar partidul A URî profită politic!

Ex-deputatul Remus Cernea scrie pe canalul său de youtube:
Aştept comentariile voastre! Dintr-un dialog civilizat, bazat pe argumente, avem cu toţii de câştigat! Vom discuta și cu alte ocazii despre credințele în bazaconii ale celor care consideră fie că nu există virusul, fie că vaccinul ar fi ineficient, fie că toate guvernele, medicii, presa, Bill Gates, George Soros și alții ar conspira ca să le insereze cip-uri prin vaccinare, să le răpească libertatea și să reducă astfel populația lumii. Asemenea absurdități și-au găsit nenumărați susținători mai ales într-o țara ca România cu un teren fertil pentru proliferarea unor astfel de concepții iraționale și ilogice cultivat de-a lungul timpului și printr-o educație orientată spre promovarea credinței și nu a spiritului critic și raționalității.

Nu este deloc o întâmplare că România și Bulgaria sunt țările din Uniunea Europeană cu cele mai scăzute rate ale vaccinării. Este o directă consecință și a întârzierii reformelor și dezvoltării economice dublate de o educație cu numeroase limite și adesea contrară științei despre care am vorbit de multe ori în ultimii 25 de ani. La un moment dat un studiu arăta, spre exemplu, că 73% dintre elevi cred că mitul biblic este real și că lumea ar fi fost creată în 6 zile, iar doar 14% considerau evoluționismul corect, restul neavând o părere formată.

Indolența Ministerului Educației după 1989 ne menține la periferia educațională a Europei, de aici și dificultatea ca lucruri simple, precum măsurile de prevenție anti-Covid-19 să fie înțelese și respectate de către o largă majoritate. Plătim acum foarte scump, prin pierderea a zeci de mii de vieți care puteau fi salvate, toate aceste rateuri educaționale acumulate în ultimele 3 decenii.

Suntem în faza în care probabil că milioane de cetățeni români îi consideră pe medici parte a unei conspirații globale. Nu întâmplător demonstranții i-au acuzat cu alte prilejuri pe medici că ar fi criminali. Vom mai discuta despre acest subiect și vom demonta rând pe rând pseudo-argumentele conspiraționiste ale celor care, iată, acum sunt atrași din punct de vedere politic de către o formațiune populist extremistă ce poate crește mult în sondaje și poate obține un scor mult mai mare la următoarele alegeri speculând tocmai ignoranța și credințele oamenilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s