social

Ploieșteni inimoși se mobilizează pe Facebook pentru a-l ajuta pe micuțul Daniel să poată avea un cărucior nou!

La cei 11 ani, Daniel Fotea  suferă de mai multe afecțiuni medicale care il impiedică să își trăiască  copilăria ca un copil  tipic. Daniel priveste lumea dintr-un cărucior care este impins de mama si tatăl lui, pe rând,  in timpul plimbărilor prin oraș.

Soții Fotea sunt niste oameni gospodari, optimiști care zambesc și mereu au cate o vorbă bună și o încurajare pentru cei din jur, deși furtuna din sufletul lor și tristețea proprie ies rareori la iveală! Au invățat să zâmbească și să fie pozitivi pentru el, pentru Daniel, care simte orice neliniște si orice tristețe din jurul lui! Daniel nu trebuie să știe cat de greu le este și de acea mama Claudia plange pe furiș, in pumni, cand n-o vede nimeni sau când Daniel  doarrme liniștit.

SURSA FOTO: https://www.facebook.com/Elisabetamarinca1923/photos_by
SURSA FOTO: https://www.facebook.com/Elisabetamarinca1923/photos_by

Diagnosticele sunt dintre cele mai dificile: Paralizie cerebrală, microcefalie, sindrom piramido extrapiramidal, retard psihic profund la nivelul vârstei de 5 luni, cu indulgența uneori, 6 luni; epilepsie, crize sub tratament. Orice dispozitiv și tratament sau terapie trebuie atent verificate dacă sunt în acord cu nevoile și contraindicațile lui.” se destăinuie Claudia pe grupul pe care l-a creat pe Facebook  tot din dragoste pentru Daniel, intittulat sugestiv: „Îngerii lui Daniel” și pe care a invitat toți oamenii inimoși care sunt în aceeași situatie cu a ei  sau care empatizează și înțeleg această suferință

Zilele acestea Claudia Fotea și-a luat inima in dinți si a decis să își facă publică durerea pe Facebook, incurajată de alte mămici care au probleme asemănătoare. La inceput i-a fost rușine pentru că nu dorea să se interpreteze că se victimizează

„Nu am facut niciodată asa ceva, dar așa cum a spus cineva care m-a împins să procedez așa: Daniel MERITĂ!!! ♿

Nu este obligatoriu să donați bani! Donați fericire, donați vibrații pozitive!

RO57BTRLRONCRT0409116501

Fotea Claudia-Dalia”

Și asta din cauză că Daniel are nevoie de un cărucior nou. Cel vechi a cedat și din cauză că băiatul s-a mărit dar și din cauza gropilor din asfalt de pe străzile  urbei noastre. Da, Daniel merită! Nu este vina lui că Autoritățile locale nu își dau interesul să avem un oraș decent , cu străzi asfaltate ca în țările din Occident, cu facilități pentru persoane cu dizabilități! Nu este vina lui Daniel că s-a născut în România, Țara lui „Lasă că merge și așa!”, pe cârpeli și improvizații, unde „ei se fac că ne plătesc, noi ne facem că muncim!” Daniel nu are cum să știe aceste lucruri, nu le poate înțelege! Dar NOI, cei „sănătoși” PUTEM! Și putem să și luăm atitudine și să întindem o mână de ajutor la nevoie! Pentru că dincolo de statutul nostru social, suntem și trebuie să rămânem OAMENI!

Cristian Marin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s