“Oamenii legii” · civic · dreptate · social

NEVĂZĂTOAREA FĂRĂ DREPTURI PĂMÎNTEȘTI

Întîmplarea face să o cunosc pe Tamara Bîrsa sub un copac plîngînd la biserica Sf. Dimitrie, sector Botanica din Chisinau. Era luna iulie 2022, o femeie tînără, nevăzătoare, fără părinți si fără locuinta, intr un cuvînt, bătută de soartă și de indiferenta celor din jur. Este originara din s.Vasieni, raionul Ialoveni si se pare ca nu are certificat de naștere sau buletin. Versiunea ei este ca cineva i le-a furat, dar cel mai grav este ca apare ca decedata de 8 ani.

Din pacate nimeni nu o vede, toți trec pe lînga ea și nu primește niciun ajutor, eu personal am văzut mașina politiei la 7 metri de ea, fara sa fie intrebata care este situatia ei. Personal am încercat sa o ajut anunțînd pe d. Veronica Rusu – sef adjunct la Directia de asisteta sociala Ialoveni, insa raspunsul ei a fost ca nu exista o astfel de persoana pe teritoriul administrativ. Am apelat la jurnalista Alina Matei, care a sesizat-o pe șefa dir. sociale, sector Botanica, Chisinau si nici măcar nu au cautat-o pe Tamara.

Am vorbit cu primarul de Vasieni, d.Sergiu Candu, sa trimită o scrisoare de restabilire a actelor la Starea Civila Chisinau si mai jos va atasez raspunsul primit.

Elena Mămăligă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s