civic · cultură · opinii

Comemorare Mihai Creangă la Memorialul Sighet

„MIHAI CREANGĂ. Sfidarea dictaturii și lupta pentru o presă liberă”, joi, 9 mai 2024, la Sala de conferințe a Memorialului Sighet din București.
Moderatori: Oana-Georgiana Enăchescu și Nicolae Cotruț
Invitat special: Radu Creangă, fiul ziaristului, membru AZIR

Invitați: Tudor Artenie (jurnalist și scriitor), Ana Blandiana, Petre-Mihai Băcanu, Manuela Cernat (critic de film), Andrei Dimitriu (fost director al Filarmonicii „George Enescu”), Lucia Hossu (autoarea „Memorialului durerii”), Roxana Iordache (jurnalistă), dr. Martin S. Martin (SUA), Nicolae Mărgineanu (regizor), Mihai Ogrinji (redactor-șef la „România Pitorarească”), Maria Ploae, Mariana Sipoș (scriitoare), Tia Șerbănescu (jurnalistă), dr. Dan Tudorache.
Cătălin-Teodor Dogaru – secretar general AZIR – prezintă seria de întâlniri „Curaj și Jertfă. Jurnaliști români în închisorile comuniste”.
Participă: membri ai AZIR, studenți și profesori de la Facultățile de Jurnalism și de la Litere, jurnaliști din presa scrisă, bloggeri, oameni de cultură, care vor intra în dialog cu invitatul AZIR.
Întâlnirea urmărește să pună în relief opoziția la dictatură a lui Mihai Creangă, curajul lui de a-și exprima liber opiniile în timpul regimului comunist, plătind acest curaj cu prețul închisorii.

Lasă un comentariu